DOBRO JE PROŠAO

Sinner oslobođen optužbi za uzimanje dopinga. Testovi su bili pozitivni, ali nešto drugo je presudilo

Wimbledon
Foto: Joe Toth/REUTERS
1/3
21.08.2024.
u 05:00

"Sada je ovaj izazovni i nesretni period iza mene. Nastavit ću činiti sve kako bih i dalje bio u skladu s antidopinškim programom ITIA-e", objavio je Sinner

Trenutačno prvi tenisač svijeta Talijan Jannik Sinner oslobođen je optužbi za uzimanje dopinga usprkos dvama pozitivnim testovima u ožujku, objavila je Međunarodna jedinica za teniski integritet (ITIA). U Sinnerovu organizmu pronađeno je manje od milijarditog dijela grama klostebola.

Tijekom istrage prihvaćeno je Sinnerovo objašnjenje kako je anabolički agent klostebol u njegov organizam ušao putem masaže od strane jednog člana njegova tima, a ovaj je prethodno koristio sprej za tretman kože koji sadrži klostebol i koji se legalno može nabaviti u svakoj ljekarni.

Wimbledon
1/8

"Nakon svakog pozitivnog testa slijedi privremena suspenzija. No, u oba slučaja Sinner se žalio na privremenu suspenziju, a te žalbe su i prihvaćene pa je mogao nastaviti igrati", stoji u objašnjenju ITIA-e. Sinner, koji je u ponedjeljak osvojio naslov na "masters 1000" turniru u Cincinnatiju, objavio je kako je u potpunosti surađivao s ITIA-om.

"Sada je ovaj izazovni i nesretni period iza mene. Nastavit ću činiti sve kako bih i dalje bio u skladu s antidopinškim programom ITIA-e", objavio je Sinner. Ipak, Svjetska antidopinška agencija (WADA) i Talijanska antidopinška agencija (NADO Italia) imaju pravo žalbe na ovakvu odluku.

Ključne riječi

Komentara 1

MI
Mixy
12:00 21.08.2024.

Pravila definitivno nisu ista za sve. Dva puta je bio pozitivan i dobio je samo premor. Koliko se sećam neki su dobijali dve godine suspenzije, ĆIlić 9 meseci...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije