ČEKA IH ARGENTINA

Sjajni Shaqiri odveo Švicarce u osminu finala SP-a

Švicarska Honduras
Foto: Reuters (Ilustracija)
1/7
25.06.2014.
u 23:52

Shaqiri je tako nakon Nijemca Thomasa Müllera postao drugi igrač koji je postigao tri gola u jednoj utakmici na SP-u u Brazilu. Bio je to jubilarni 50. hat-trick u povijesti svjetskih prvenstava.

Švicarska je izborila osminu finala Svjetskog prvenstva. Švicarci su sa 3:0 svladali Honduras što im je uz remi Francuske i Ekvadora (0:0) bilo dovoljno za drugo mjesto u skupini E. U osmini finala će igrati protiv Argentine.

Junak susreta bio je sjajni Xherdan Shaqiri koji je postigao tri pogotka. Prvi je zabio već u šestoj minuti. S dvadesetak metara je opalio ljevicom i sjajno zakucao loptu u gornji kut Valladaresa. Zanimljivo, pogotkom Shaqirija su na Svjetskom prvenstvu zabijali igrači sa svim brojevima do 23 osim "jedinice".

Ofenzivac Bayerna u 31. minuti povisio je na 2:0. Nakon dodavanja Drmića izbio je sam na vratara Hondurasa i mirno zatresao mrežu. Konačni rezultat Shaqiri je postavio u 71. minuti nakon još jedne asistencije Drmića.

Shaqiri je tako nakon Nijemca Thomasa Müllera postao drugi igrač koji je postigao tri gola u jednoj utakmici na SP-u u Brazilu. Bio je to jubilarni 50. hat-trick u povijesti svjetskih prvenstava.

>> Francuska osvojila prvo mjesto u skupini

Komentara 9

MI
Milivoje
10:08 26.06.2014.

lako je svicarcima kada imaju pouzdane kosovarce albance , moze se reci ova svicarska momcad je pravljena tako sto 50% su albanci stub odbrane i napada svicarske,zato na portalima srbije kao naprimjer politika,itd nema vijesti o rezultatime svicarske a niti detalje o igri

DI
dokazano.istinito
00:38 26.06.2014.

dobar je taj shaqiri

L0
luena 01
09:41 26.06.2014.

Jucer su za Svicarsku igrali samo dva najbolja igraca Svicarske..Josip Drmic i Xedar Shaqiri i odmah su pobjedili...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije