ATLETIKA

Skače i Blanka Vlašić

21.02.2004.
u 00:00

ZAGREB - Nakon dužeg vremena Blanka Vlašić ponovo će skakati u Zagrebu. Njezin posljednji zagrebački nastup obilježio je prvi skok preko dva metra. To je bilo na otvorenome, a sada se Blanki pruža prilika da u Zagrebu prvi put u dvorani preskoči dva metra. Na posljednjem mitingu u Karlsruheu Blanka je pobijedila preskočivši 1,99 metara i dolazi na prvenstvo Hrvatske u odličnoj formi. Blanki će jedini problem biti to što neće imati konkurenciju koja bi je motivirala na velikim visinama.

Prvenstvo Hrvatske bit će za neke posljednja prilika da izbore norme za svjetsko dvoransko prvenstvo.

- Osim Blanke, Dejana Vojnovića, Jurice Grabušića i Siniše Ergotića, danas bismo mogli dobiti barem još jednog putnika u Budimpeštu. Ponajprije mislim na Igora Blaževiča, kojem nedostaje samo jedna stotinka do norme na 60 metara. U prilici da izbore svjetsko prvenstvo su i kuglaši Žmirak i Ercegovac koji su ove sezone bacali dalje od 19 m, a norma za svjetsko prvenstvo je 20 m. Nažalost, Daliboru Balgaču nedostajala je sekunda do norme na jednu milju i on više nema mogućnosti popravnog nastupa - rekao je Žarko Martinek, izbornik reprezentacije.

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li Ivona Jerković postaviti novi hrvatski rekord u skoku s motkom, a njezina je želja da preskoči četiri metra.

Damir MRVEC

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije