CHRISTOPHE GALTIER

Skandal u Francuskoj: Trener PSG-a uhićen je zbog rasističkog ponašanja

Ligue 1 - Paris St Germain v Clermont
BENOIT TESSIER/REUTERS
30.06.2023.
u 15:30

Galtier i sin ostat će pod policijskom prismotrom najviše 24 sata nakon čega će se znati ostaje li u pritvoru ili ne. Službeno još uvijek 56-godišnji Galtier nije napustio dužnost trenera pariške momčadi

Francuska novinska agencija AFP u petak je obznanila kako su u sklopu istrage o navodnom rasizmu uhićeni trener nogometaša PSG-a Christophe Galtier i njegov sin.Uhićenje u Nici i daljnje ispitivanje uslijedilo je nakon istrage koja je počela u travnju ove godine, a nakon što je Galtier po određenim iskazima na rasnoj osnovi vrijeđao igrače Nice u sezoni 2021./22. kada je Galtier bio trener tog francuskog prvoligaša.

Galtier i sin ostat će pod policijskom prismotrom najviše 24 sata nakon čega će se znati ostaje li u pritvoru ili ne. Službeno još uvijek 56-godišnji Galtier nije napustio dužnost trenera pariške momčadi premda su katarski vlasnici PSG-a već najavili kako je njegovo vrijeme u klubu prošlo.

Isto tako, brojni mediji su Španjolca Luisa Enriquea najavili kao njegovog nasljednika.

VEZANI ČLANCI:

Prije PSG-a i Nice Galtier je u trenerskoj karijeri vodio St. Etienne od 2009. do 2017. godine te Lille od 2017. do 2021. godine.

 

Komentara 1

Avatar Original_Brexit
Original_Brexit
16:34 30.06.2023.

Ma molim vas. 1984 evo nas. Naravno da se čovjek može zabrinuti ako u europskoj državi ima momčad koja je većinski crna. Kao i da Afrikancima u Nigeriji ne bi bilo drago da igraju bijelci, a ne domaći. Itd. Samo je u novogovoru tu vrhunski krimen.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije