NULA U VINKOVCIMA

Skoko kaznio svoj sastav, Prgometu pobjegla slava

Cibalija Hajduk
Goran Ferbezar
27.09.2009.
u 22:09

U najavi utakmice između Cibalije i Hajduka, koja je nazvana i derbijem 9. kola 1.HNL, Talijan na klupi Splićana Edoardo Reja nazvao ju je utakmicom istine za svoju momčad.

Prema onome što se moglo vidjeti na terenu pred talijanskim stručnjakom je još uvijek velik posao da svoju momčad dovede do igre koju očekuje hajdukova vojska navijača i sa kojom bi se možda mogao upustiti u borbu za sam vrh prvenstvene ljestvice.

Iako je vidljivo da Hajduk na terenu danas djeluje organiziranije i posloženije nego prije Rejinog dolaska i dalje im se dešavaju brojne pogreške koje se igračima u takvom klubu i sa takvim ambicijama ne smiju dešavati. Mislimo tu na brojna netočna dodavanja, bježanja lopti, centaršuteve nebu pod oblake i slično. I kapetan Josip Skoko morao bi više poraditi na sebi i svom odnosu prema suigračima kako mu se ne bi dešavale gluposti kao sinoć kada je dobio crveni karton.
Naime, u 22. minutu utakmice Skoko je na centru terena, u jednoj gužvi, udario domaćeg igrača Mazalovića laktom poslije čega ga je sudac utakmice Vučkov opravdano isključio. Kapetan se ovaj put nije ponio kapetanski te je svoju momčad već na otvaranju utakmice ostavio na cjedilu ne razmišljajući o mogućim posljedicama svoga nesportskog čina. Ušao je Reja, koji je svih 90 minuta proveo uz aut liniju gestikulirajućio i sugerirajući u utakmicu oprezno i bez ijednoga pravoga napadača očigledno nadajući se da će trenutak inspiracije Ibričića, Cernata ili Anasa Sharbinija riješiti utakmicu.

Igrači Hajduka i ovaj put su pokazali mnogo bolju igru prema nazad nego prema naprijed gdje jednostavno nisu imali rješanja i sve se svodilo na individulane pokušaje. U isto vrijeme momčad Cibalije ušla je u utakmicu bojažljivo respektirajući probuđeni Hajduk ali i svjesni da im nedostaje nekoliko bitnih igrača. Radi toga su u utakmicu i ušli pokušavajući nešto napraviti dugačkim loptama što se pokazalo nemogućim pored sigurne obrane splićana. Međutim, kada su loptu spustili na zemlju, gdje im je velika pomoć bila i igrač više na terenu, počele su se i redati prigode za gol.

Priliku da se proslavi imao je Krešimir Prgomet, koji je do jučer nastupao u III HNL, ali je sve njegove šuteve vratar Subašić obranio. Prgomet je krajem prvoga i početkom drugoga poluvremena imao tri izgledne prilike za gol ali je Subašić svaki put pokazao zašto se nalazi na spisku izbornika Slavena Bilića. O igri Hajduka govori i ppodatak da je najveću i jedinu pravu priliku imao u 84 minut kada je Oremuš prošao po desnoj strani i poslije centaršuta pronašao Ibričića koji je sa 7-8 metara po sredini gola šutirao glavom ali je Antolović obranio.

Oba trenera su pokušala nešto napraviti sa izmjenama ali se igra, kako je utakmica odmicala, sve više na to da se ne primi zgoditak. Prepoznali su to i gledatelji pa su se u nekoliko navrata mogli čuti i zvižduci sa tribina.

Ključne riječi

Komentara 5

NS
nikola_Sb
23:04 27.09.2009.

jarac ti mora da si hajdukovac, jel tako da jesi??ja ti kažem, cibalija je kupila suce, i za gubitak prvenstva i kupa prošle godien suci su krivi, jel tako?? vi igrate najoblji nogomet u državi i nikad nite krivi, pogotovoo kad u klub dovedete nekog pekara !

TO
Tot
23:10 27.09.2009.

hahahajduk je dobro prošao....

JA
jarac
22:17 27.09.2009.

branimire, kažeš zasluženo isključen? neznam o kojem isključenju pišeš. jesi ti sportski novinar ili član uprave cibalije?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije