SLALOM

Slavlje Reinfrieda Herbsta u Alta Badiji

Herbst
AFP
21.12.2009.
u 14:11

Austrijanac Reinfried Herbst dobio je i drugi ovosezonski slalom u Svjetskom kupu. Najbolji je bio i u ponedjeljak u talijanskoj Alta Badiji.

Posljednji je ovo slalom u ovoj kalendarskoj godini, a prvi će se sljedeći održati u Zagrebu 6. siječnja 2010. godine.

Austrijanci su dominirali u prvoj vožnji, a slično je bilo i na kraju same utrke. Reinfried Herbst je kao drugi u prvoj vožnji skinuo s trona tada vodećeg Švicarca Silvana Zurbriggena, a u startnoj kućici je nakon toga čekao samo Manfred Pranger, najbolji nakon "prvog poluvremena".

No, ni Pranger nije uspio pronaći odgovor za Herbsta koji je tako ostao na prvom mjestu, a zaostao je samo 17 stotinki. Pranger se smjestio na treće mjesto. Gledao je i u Zurbriggenova leđa.

Najveći je tragičar na kraju ispao Benjamin Raich, vodeći u ukupnom redoslijedu. U prvoj je vožnji bio treći, ali pogreška u drugom nastupu izbacila ga je iz utrke te je tako  postao jedini skijaš koji nije uspio završiti drugu vožnju.

Podsjetimo da su dva hrvatska skijaša ostala daleko od plasmana u drugu vožnju. Natko Zrnčić-Dim je bio 43. sa 3.74 sekunde zaostatka za najboljim Prangerom, a Dalibor je Šamšal zauzeo 47. mjesto uz 4.65 sekunde sporijim vremenom od najbržega.

Alta Badia, slalom:
1. Reinfried Herbst (Aut) 1:49.31
2. Silvan Zurbriggen (Švi) +0.08
3. Manfred Pranger (Aut) +0.17
4. Manfred Mölgg (Ita) +0.50
5. Michael Janyk (Kan) +0.67
...

Ukupni redoslijed Svjetskog kupa:
1. Benjamin Raich (Aut) 565
2. Carlo Janka (Švi) 553
3. Aksel Lund Svindal (Nor) 443
4. Didier Cuche (Švi) 436
5. Michael Walchhofer (Aut) 333
...
20. Ivica Kostelić (Hrv) 167
...
34. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) 95
...

Redoslijed, slalom:
1. Reinfried Herbst (Aut) 200
2. Silvan Zurbriggen (Švi) 102
3. Manfred Pranger (Aut) 89
4. Julien Lizeroux (Fra) 81
5. Ivica Kostelić (Hrv) 80

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije