KRANJČEVIĆEVA Dinamo slavio s 0:4 protiv Croatije iz Sesveta

Slepička zabio tri pogotka

19.04.2009.
u 18:34

Nogomet ostaje vrlo čudan sport u kojem moraš imati mnogo sreće. Najbolji primjer za to je susret Croatije Sesveta i Dinama, te napadača plavih Miroslava Slepičke. Dinamov centarfor koji je dobio priliku jer nije bilo požutjelog Marija Mandžukića postigao je svoje prve pogotke za plave u prvenstvu. I to hat-trick već u prvom poluvremenu. No, pritom je imao i mnogo sreće koja mu se i te kako nasmiješila i poklonila mu dva od tri zabijena pogotka. Slepička je igrao dobro, ali promašio je nekoliko zicera na počtku susreta koje je morao zabiti.

Nemoćni Sesvećani
I onda mu se sreća duboko naklonila, lijevi bek Sesveta Matija Katabec uspio je napucati loptu iz 16 metara i pogoditi Slepičku u petu. Lopta se odbila od njega i ušla u mrežu. Drugi pogodak je ipak njegova zasluga. Oklijevao je u predaji lopte, a onda opalio iz okreta i pogodio. Na isteku poluvremena još jednom j sretno zatresao mrežu. Vratar Radoš i obrana domaćina pogriješili su, lopta je kao svijeća pala ravno Slepički koji ju je glavom poslavo u praznu mrežu. I dobio je ovacije, još nije doživio da mu navijači plavih skandiraju, a jučer se u Kranjčevićevoj orilo ‘Miro, Miro’.

Da nije bilo malo sreće, teško da bi Dinamova igra dobila dobre ocjene. Koliko god su bili bolji i pogodak je visio u zraku, prave realizacije je u završnici nedostajalo. Ni ideja u igri nije bila na visini iako ni takvoj igri Sesvećani nisu mogli parirati. Pa su na odmor otišli samo s tri pogotka zaostatka, a mogli su proći i mnogo gore da su prisebniji bili Sivonjić, Slepička i Badelj koji su se našli u lijepim prilikama.

No, ipak je Slepička bio čovjek broj jedan, osim tri pogotka, imao je i lijepu asistenciju i dobrih prodora. Doduše, zbog nespretnosti Igora Bišćana Dario Šušak mogao je matirati i Butinu koji je još i kod 0:0 dobro sačuvao svoja vrata kad je tukao bivši Dinamov junior Goran Juroš. Zanimljiva je u nastavku bila reakcija publike, zviždali su Jurčiću kad je iz igre izvadio Sivonjića, a uvodio Tadića, a Sivonjić i Chago, koji je također ušao, dobili su pljesak. Očito se plavim navijačima ne sviđa Josip Tadić.

Šampionska pjesma
Kad je Tomečak postigao četvrti pogodak za Dinamo, s tribina, pogotovo one zapadne, orila se pobjednička pjesma, o prvacima.

Pa ipak, iako je dobro natrpao mrežu Croatije Sesveta, Dinamo će za naslov prvaka morati igrati bolje, pogotovo ako se prvenstvo bude odlučivalo u Splitu. Tek tada će se vidjeti koliko mogu plavi u grotlu Poljuda. Sesvećani ipak nisu na toj razini da bi se mogla procjenjivati Dinamova vrijednost koji za uvjerljivu pobjedu i nije morao stalno držati nogu na gasu, nego su vožnjom u drugoj i trećoj brzini bez muke su stigli do cilja.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije