MUKE PO HAJDUKU

Slijedi li masovni egzodus s Poljuda? Jasno je tko je prvi u redu za odlazak, ali tu priča tek počinje

Uzvratna utakmica 3. pretkola Konferencijske lige između Hajduka i Ružomberoka
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/2
18.08.2024.
u 15:36

Kako će takav Hajduk parirati Dinamu, Rijeci i ostalima u HNL-u veliko je pitanje, a navijači se boje da će se nakon Ružomberoka događati nova razočarenja za njih

U Hajduku - svega i svačega. Ispali su Splićani iz Europe na vrlo bolan način od slovačkog Ružomberoka, dogodio se pravi cirkus u slučaju Perišić, a zadnji medijski istupi predsjednika kluba Ivana Bilića i sportskog direktora Nikole Kalinića samo su dolili ulje na ionako već jaku vatru u nogometnoj Dalmaciji. Hajduk je na neki način prokazao sebe sama, jasno dajući navijačima do znanja što mogu očekivati u nastavku sezone koja praktički još nije ni počela.

Uprava kluba s Poljuda nadala se da će doći do novca od nagradnog fonda UEFA-e prolascima kroz europska pretkola. Prošli su samo jedno, slabašni HB Torshavn s Farskih Otoka. Ždrijeb se otvorio, ali preko Slovaka se nije moglo, a ogled s papirnato slabašnim armenskim Noahom neće se niti dogoditi jer se Hajduk za njega nije kvalificirao. 

Što sada, kako dalje? Da bi se domogli novca za servisiranje za neke i bezobrazno skupog kluba, u Hajduku moraju prodavati igrače. Prvi na redu je 19-godišnji Amerikanac Rokas Pukštas. Zapravo, jedino Pukštas će i generirati neki opipljiv novac u blagajni, jer od sile ostalih prvotimaca malotko bi na tržištu i mogao postići neku iole značajniju prodajnu cijenu. Predsjednik Bilić već je najavio prodaju ponajboljeg Hajdukova igrača, moguće da ga publika na Poljudu zadnji puta pogleda večeras protiv Varaždina.

Hajduk već priznao potpuni poraz? Kalinić: 'S Dinamom se nemamo što uspoređivati. Kvalitetniji su'

No, Pukštas, ako se i proda za bilo kakav novac, sigurno neće biti jedina prodaja ovoga ljeta. Iako je trener Gennaro Gattuso nekoliko puta zavapio da mu trebaju pojačanja, ne samo da ih po svoj prilici neće dobiti, nego će još ostati sigurno bez jednoga, a možda i bez dva-tri člana udarne postave. Kako će takav Hajduk parirati Dinamu, Rijeci i ostalima u HNL-u veliko je pitanje, a navijači se boje da će se nakon Ružomberoka događati nova razočarenja za njih.

Osim Pukštasa, otići bi mogao i Niko Sigur. Mladi hrvatski reprezentativac već je bio i na pretpozivima Zlatka Dalića, a nije isključeno da bi već ove sezone mogao preuzeti jednu od ključnih uloga u Hajduku. Pukštas i Sigur svakako će, odu li, nedostajati Hajduku koji će tek nakon što u blagajnu dobije novac od njihovih transfera eventualno moći krenuti po pojačanja. Doduše, nakon Pukštasa i Sigura otići bi mogao i Emir Sahiti, a klub čim prije mora pronaći kupce za Dajakua i Benrahoua, momke koji već neko vrijeme ne treniraju s prvom momčadi.

Ključne riječi

Komentara 20

Avatar kozorog
kozorog
15:44 18.08.2024.

A da grad split počne tražiti kupca za svojih 66% ovog cirkusa?

PO
podanak
15:40 18.08.2024.

Treba naći kupca i za Kalinića.

ST
sttipe
16:24 18.08.2024.

Kad prodaš auto, i OD TIH NOVACA, ideš kupit drugo, šta se dogodi?? Šta kupiš??? Hajduk nema love za kupit napadača klase Antunovića, ni boljeg. To vridi za skoro sve "juniore".. Šta kupuju??? "Auto za 500€"??? S kakvim očekivanjima?? Trajkovskivski 10 godina nije odigra 5 utakmica u nizu, po 90'!! Kategorija je igrača koji može donit preokret kvalitetom i znanjem, ali nije za više od 20 minuta, NA KRAJU UTAKMICE, kad je protivnik umoran.. Ali Antunović iz nekog razloga-NE IGRA!!! Šarlija je otromio, i ka takav je prošlost. Najmanje je bitan autogol..Elez isto.. Rakitić nije za više od po ure, oće li ikad više bit u formi, ne zna ni baba Vanga.. Livaja odavno promašuje, skoro sve, i korisniji je ka asistent.. Prva momčad je igrala na pripremama, protiv Lavova, Do 60'!!! Ono je prva momčad Hajduka!! Ali ti momci ne mogu igrat zbog provizija i šporkih poslova ispod stola!!! Diallo je najgori bek lige, daleko, a Mufi nije daleko od njega.. U momčadi je previše igrača koji ne mogu trčat, i previše taktičkih nula, a ni jedan od njih nije iz generacije juniora...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije