nakon rušenja hajduka

Slovaci u ekstazi: "Srušili smo hrvatske primadone, to je znanstvena fantastika! Sve je kriv footgolf"

Uzvratna utakmica 3. pretkola Konferencijske lige između Hajduka i Ružomberoka
Zvonimir Barisin/PIXSELL
16.08.2024.
u 13:00

"Bilo je zadovoljstvo gledati koliko su srca i odlučnosti jučer uložili u svaku loptu. Protiv hrvatskih primadona i opakog trenera nisu oklijevali u odličnoj atmosferi, a iako nemaju iskustva s europskim nogometom, izborili su potreban rezultat. Nevjerojatna timska izvedba", komentiraju u Slovačkoj pobjedu protiv Hajduka....

"Ovo je najveća pobjeda u karijeri za sve nas. Najvažnije je bilo to što smo prvi zabili. Preživjeli smo mnogo Hajdukovih šansi, pogotovo u prvom dijelu. Drugi dio bio je lakši za nas, ne sjećam se da je Hajduk imao većih prilika...", kazao je 41-godišnji trener Ružomberoka Andrej Smetana nakon što je u grotlu Poljuda u 3. pretkolu konferencijske lige izbacio Hajduk, momčad koja ima gotovo sedam puta skuplji roster.

Taj podatak ističu dan nakon utakmice i slovački mediji koji pobjedu Ružomberoka nazivaju senzacijom.

"U posljednje četiri europske utakmice, u 360 minuta igre, Smetanini igrači nisu uspjeli zabiti gol. S takvim negativnim podsjetnikom  ušli su u uzvratnu utakmicu protiv Hajduka, a lopta je u mreži bila već nakon sedam minuta", piše slovački portal Sportnet.sme.sk, dodajući da Ružomberoku za ključni pogodak nije trebao ni udarac na gol. 

Zabio je domaći stoper Šarlija koji je zbunjeno reagirao nakon kornera Samuela Lavrinčíka i leđima okrenut golu pogodio u vlastitu mrežu.

"Veliko srce i sjajna momčadska izvedba"

Golovi nakon kornera koje izvodi Lavrinčík postali su već uobičajena praksa za slovački klub, zabili su tako četiri od pet posljednjih pogodaka.

"Vježbamo prekide, a što se mene tiče, ljeti sam često igrao footgolf, pa možda zato šaljem lopte iz kornera na pravo mjesto", otkrio je Lavrinčík tajnu slovačkim novinarima.

Ružomberok će prvi put u povijesti kluba igrati odlučujuću utakmicu za prolaz u skupinu nekog europskog natjecanja,.

"Pokazali su kompaktnu igru u obrani i uspjeli otkloniti Hajdukove napade. U drugom poluvremenu domaćin nije uspio razviti ofenzivni juriš, nogometaši Hajduka bili su nemoćni u posljednjoj trećini igrališta. a kako su minute protjecale, rasla je i nervoza favoriziranih Hrvata. Momčad čija se vrijednost računa u desecima milijuna eura polomila je zube na ambicioznoj momčadi iz Slovačke", piše dalje u analizi slovačkog portala Sportnet.sme.sk.

Navijači iz Slovačke u komentarima su čestitali Ružomberoku na iznenađujućem rezultatu u Splitu. 

"Ovo je znanstvena fantastika za standarde Ružomberoka. Ali ti dečki krvavo se znoje i definitivno su to zaslužili. Osim toga, u doigravanju će igrati protiv armenskog Noaha. Dakle, postoji realna šansa da prvi put prođu u grupnu fazu euro natjecanja. Bilo je zadovoljstvo gledati koliko su srca i odlučnosti jučer uložili u svaku loptu. Protiv hrvatskih primadona i opakog trenera nisu oklijevali u odličnoj atmosferi, a iako nemaju iskustva s europskim nogometom, izborili su potreban rezultat. Nevjerojatna timska izvedba", komentirali su navijači pobjedu u Splitu. 

VEZANE VIJESTI:

Komentara 4

ME
Metalcommerce
19:18 16.08.2024.

Slovacima naplatit apartman 50% skuplje. Oni će se nama rugat a nemaju ni mora ni rive.

DM
D'Mich
14:59 16.08.2024.

Ko je sad kriv? Mamić? Šuker? Modrić? Janica Kostelić? Nadam se da će talijan napraviti reda tu ako bude mogao.

NE
Nemanadimak
14:33 16.08.2024.

Slovaci im se rugaju. Nece biti dobrodosli gosti u Dalmaciji. Al sto jes jes izbacili su favoriziranu ekipu i borili su se ki lavovi za razliku od Splitskih primadona. Kako se Livaja krece po terenu ko neko bozanstvo a nije jos ni prvenstvo osvojio Hajduku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije