STVAR JE RIJEŠENA

Službeno je: Zgotovljen jedan od najvećih i najneočekivanijih transfera ljeta

FILE PHOTO: Serie A - Napoli v AS Roma
CIRO DE LUCA/REUTERS
05.09.2024.
u 05:20

Dosta dugo Osimhen je iskazivao nezadovoljstvo u Napoliju te je stalno tražio mogućnost odlaska iz napuljskog kluba

Galatasaray, aktualni nogometni turski prvak, službeno je ove srijede obznanio kako je u svoje redove doveo nigerijskog napadača Victora Osimhena, na posudbu do kraja sezone.

U tursku Superlig Osimhen dolazi kao igrač Napolija za kojeg ove sezone nije nastupio. U napuljskom klubu 25-godišnji Osimhen je bio od 2020. godine te prvi klupski strijelac. Prije dvije sezone, kada je Napoli osvojio naslov prvaka talijanske Serie A, Osimhen je s 26 pogodaka u 32 utakmice bio prvi strijelac lige.

Prošle sezone je postigao 17 pogodaka u Serie A, a ukupno je za Napoli odigrao 108 prvenstvenih utakmica te je postigao 65 golova.

Profesionalnu karijeru Osimhen je počeo u njemačkom Wolfsburgu nakon čega je prije odlaska na jug Italije igrao još za belgijski Charleroi i francuski Lille. Kao reprezentativac Nigerije je skupio 35 nastupa uz čak 21 pogodak.

Dosta dugo Osimhen je iskazivao nezadovoljstvo u Napoliju te je stalno tražio mogućnost odlaska iz napuljskog kluba.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije