DOBILI DOMAĆINSTVO

Službeno: Svjetsko prvenstvo 2034. godine igrat će se u Saudijskoj Arabiji

Esports World Cup Announcement
Foto: Saudi Press Agency/REUTERS
1/5
31.10.2023.
u 20:33

Danas je bio zadnji dan za iskazivanje interesa za domaćinstvo, a jedina je to napravila Saudijska Arabija nakon što se Australija ranije danas povukla iz utrke, a prethodno je uspješno organizirala Mundijal za nogometašice.

Saudijska Arabija imenovana je domaćinom svjetskog nogometnog prvenstva 2034. godine, potvrdio je predsjednik FIFA-e Gianni Infantinom, kako prenosi Fabrizio Romano. Danas je bio zadnji dan za iskazivanje interesa za domaćinstvo, a jedina je to napravila Saudijska Arabija nakon što se Australija ranije danas povukla iz utrke, a prethodno je uspješno organizirala Mundijal za nogometašice.

GALERIJA Infantino ostaje predsjednik Fife 

Esports World Cup Announcement
1/4

- Nijedan drugi sport ne ujedinjuje svijet kao nogomet. Svjetsko prvenstvo je savršen izlog za poslati poruku jedinstva i uključenosti. Različite kulture mogu biti zajedno - rekao je predsjednik Fife, Gianni Infantino. 

Sljedeće SP 2026. održat će se u SAD-, Kanadi i Meksiku, dok će domaćini SP-a 2030. biti Maroko, Portugal i Španjolska, ali prve tri utakmice će se igrati u Urugvaju, Argentini i Paragvaju.

 

 

Komentara 8

DU
Deleted user
21:20 31.10.2023.

Arapi nisu svjesni da će na tom svjetskom prvenstvu titulu osvojiti Izrael.

CE
Centrifuga
20:52 31.10.2023.

Prvenstva sve gora i gora

SZ
szd
21:31 31.10.2023.

Shame above all other shame

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije