Incident u Sarajevu

Smajlagića pretukao vlastiti igrač zato što nije putovao u Rumunjsku

Irfan Smajlagić
VL
18.10.2010.
u 13:16

Hrvatskog trenera na klupi rukometaša Bosne BH Gasa Irfana Smajlagića pretukao je njegov igrač Risto Arnaudovski koji je nekad igrao za Zagreb, Dubravu i čakovečki PIPO!

Tu su informaciju čelnici sarajevskog kluba pokušali opovrgnuti, no ubrzo je otkriveno da je posla imala i policija koja je napravila zapisnik. Potvrdu da se incident zaista dogodio dobili smo i od potpredsjednika kluba Mirsada Purivatre, poznatijeg kao direktora Sarajevskog filmskog festivala.

– Ponašanje Arnaudovskog neprofesionalno je i nedopustivo u klubu kakav je Bosna – rekao je Purivatra.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo dobili smo detaljne informacije što se točno zbilo.

U nedjelju navečer patrola MUP-a KS-a intervenirala je u KSC Skenderiji, gdje je Irfan Smajlagić tvrdio da ga je fizički napao Risto Arnaudovski, s kojim je obavljen razgovor. O svemu je obaviješten dežurni tužitelj, koji je naredio da se prema sudionicima narušavanja javnog reda i mira poduzmu mjere predviđene zakonom. Također, oštećeni je priložio i liječnički nalaz o lakšim tjelesnim ozljedama, priopćio je MUP.

Od igrača koji su bili na treningu nismo mogli ništa doznati jer nitko od njih nije bio voljan davati izjave.

Inače, Arnaudovski je bio nezadovoljan statusom u Bosni, a situaciju je dodatno pogoršalo to što nije putovao s momčadi na utakmicu u Rumunjsku, u kojoj su studenti izgubili od Constante. Kao razlog izostanka Arnaudovskog na službenoj internetskoj stranici Bosne navedeno je da je nepripremljen, što je kontradiktorno jer je Makedonac nastupao na početku Lige prvaka i igrao solidno.

U međuvremenu, Smajlagić je Arnaudovskog prebacio u drugu momčad, nakon čega je igrač zatražio ispisnicu, koju mu klub nije želio dati. Cijela je situacija kulminirala nakon nedjeljnog treninga, kada su Arnaudovskom očito popustili živci te je fizički nasrnuo na Smajlagića. Od Biljane Jandrić, glasnogovornice KCUS-a, doznali smo da je hrvatski trener primljen u bolnicu, gdje su utvrđeni hematomi na vratu i ogrebotine na lijevoj potkoljenici.

– Arnaudovski nikad prije nije ništa slično napravio. Iznenadilo me to, očito je bila riječ o žutoj minuti – rekao je Hrvoje Horvat, bivši suigrač Arnaudovskog u RK Dubravi.

Rukometni klub Bosna BH Gas izdao je priopćenje u povodu napada Riste Arnaudovskog na trenera Irfana Smajlagića.

“Igrača je, zbog nezalaganja na treninzima i utakmicama, trener Smajlagić udaljio iz momčadi i prebacio u drugu momčad...

Igrač je u nedjelju došao na trening, tijekom kojeg je verbalno vrijeđao i fizički prijetio treneru Smajlagiću te ga nekoliko puta i fizički napao, s namjerom da iznudi da mu Smajlagić izda dopuštenje za raskid ugovora. Prisebnošću Smajlagića i pomoćnog trenera Riđića spriječen je veći incident. O statusu ugovora igrača odlučit će upravni odbor kluba, a ne Smajlagić, kako je igrač izjavio.

Inače, trener Irfan Smajlagić je već u ponedjeljak normalno nastavio s radom i vodio momčadski trening”, kaže se, između ostalog, u klupskom priopćenju o incidentu.

Ključne riječi

Komentara 2

SA
santos008
16:12 18.10.2010.

Sta nisu potvrdili ,covjek se nalazi u bolnici.

MI
miffy
13:13 19.10.2010.

Nije Risto to bez razloga napravio. Dosta mu je psihičke i fizičke troture. Malo se svi zapitajte kakav pristup ima taj \"trener\" prema svojim igračima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije