SKANDAL U ARGENTINI

Šokantna objava poznatog nogometaša izazvala lavinu, Argentinu nazvao utočištem za fašiste

Foto: Screenshot: X.com
1/3
19.07.2024.
u 14:48

Enzo se već ispričao i objasnio što se dogodilo, mislim da se nema što više za reći. Poznajemo ga, znamo da on to nikad ne bi učinio s lošim namjerama

Bivši napadač Chelseaja Demba Ba uvukao se u rasističku svađu u Argentini opisujući ovu južnoameričku zemlju kao 'azil za bivše naciste u bijegu'. Podsjetimo, Enzo Fernandez, vezni igrač Argentine je u središtu skandala nakon što je na društvenim mrežama objavio video na kojem se vidi kako on i brojni njegovi suigrači pjevaju uz pjesmu koja navodno uključuje 'rasistički i diskriminirajući jezik'. Fernandez je sada suočen sa sankcijama Premier lige, dok su iz Chelseaja izjavili da vode interni disciplinski postupak, a pjesmu je kritizirao i njegov suigrač iz Bluesa Wesley Fofana.

 

Sada se Ba - koji je rođen u Francuskoj - pridružio kritici, objavivši na X: "Argentina, zemlja utočišta za bivše naciste u bijegu. Od 1945. Peron je ugostila ratne zločince. I iznenadi te..." Jučer je otkriveno da je zvijezda Liverpoola Alexis MacAllister želio naglasiti da je skandiranje argentinske momčadi donekle pogrešno protumačeno, te je u svoju obranu Fernandeza ustvrdio da njihova zemlja 'nije rasistička'.

"Morate biti oprezni s onim što govorite ili radite. Pogotovo u Europi gdje su puno osjetljiviji nego kod nas. Stvarnost je takva da mi nismo rasistička zemlja. Nismo navikli toliko govoriti o rasizmu"., rekao je Mac Allister u četvrtak u intervjuu za argentinski Urbana Play FM. Dodavši da je to 'očito vrlo važna tema', Mac Allister je nastavio naglašavajući da je veznjak Chelseaja dobra osoba.

"Enzo se već ispričao i objasnio što se dogodilo. Mislim da se nema što više za reći. Poznajemo Enza, znamo da on to nikad ne bi učinio s lošim namjerama, on nije taj tip, on nije rasist".

FOTO Ovako su izgledali mali vatreni prije nego su postali slavni. Neke od njih nećete prepoznati

1/21

Fernandez je dobio široku osudu zbog sudjelovanja u skandiranju, uključujući i svoje suigrače iz zapadnog Londona kao što je Wesley Fofana - koji je to opisao kao 'nesputani rasizam'. Fofanini sunarodnjaci iz Chelseaja, uključujući Malo Gusta, Axela Disasija, Benoita Badiashilea i Lesleyja Ugochukwua, od tada su prestali pratiti Fernandeza na platformi, gdje se Fernandez u utorak javno ispričao.

Također se smatra da se 23-godišnjak privatno ispričao svojim suigračima, u pozadini pokretanja 'internog disciplinskog postupka' kluba zbog ponašanja njihovog veznjaka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije