PORAŽENI U DERBIJU

Šokiranom Dinamu tek sada dolaze teški dani. Prijeti im repriza prošle sezone, a jedno je pitanje ključno

Dinamo i Hajduk sastali se u 6. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/3
15.09.2024.
u 07:00

Dinamo ulazi u svoj ubitačni raspored, kreće s Ligom prvaka, a zna se kako je zbog Europe trpio u HNL-u, koliko je bilo muke do ispadanja od PAOK-a

Dinamov derbi s Hajdukom bio je ulazak u gusti raspored, u utakmice koje će igrati svaka tri, četiri dana. I ulazak u taj ritam nikako nije bio dobar, ne samo zbog poraza od 'poljuljanih' Splićana već i zbog igre s kojom su se plavi predstavili u tom derbiju. Iza sebe su imali ipak lakše dane, reprezentativnu stanku u kojoj, doduše, trener Jakirović nije mogao računati na mnogo igrača pa je imao krnje treninge. No, ako i nakon takva lakša dva tjedna plavi nisu izgledali dobro, kako će onda izdržati ritam utakmica koje dolaze?

Objektivno, plavima prijeti opasnost od ponavljanja prošle sezone kad su igrali u Europi, u znatno slabijoj Konferencijskoj ligi u kojoj su se također mučili. A znamo koliko su kiksova onda imali u našoj ligi, tek su na proljeće došli 'na svoje', zaredali s pobjedama, konačno došli na prvo mjesto, koje onda više nisu ispuštali. Jakiroviću je malo nedostajalo da bude šest mjeseci bez poraza, jer Dinamo nije izgubio nijednu utakmicu od tog nesretnog stradanja od PAOK-a.

No, sad ponovno slijedi Europa, već u utorak plavi otvaraju novi format Lige prvaka, odlaze na noge moćnom Bayernu u tom prvom kolu. S izdanjem u kojem smo gledali Dinamo protiv Hajduka, plavi nemaju što tražiti protiv moćnog bavarskog stroja, barem su tako već nakon utakmice s Rijekom zaključili i njemački novinari, a potvrdu ne baš moćnog Dinama dobili i u petak u susretu s Hajdukom.

GALERIJA 15.000 ljudi stiglo je na Maksimir, pogledajte atmosferu na derbiju Dinama i Hajduka

Dinamo i Hajduk sastali se u 6. kolu SuperSport HNL-a
1/6

Bayern je zapravo najmanji problem Dinama, može se reći da je to plavima određena nagrada za sve dosadašnje uspjehe i, kako se zna reći, Dinamo nema tamo što izgubiti, a možda može iznenaditi. No, nakon Allianz Arene plavi imaju niz utakmica koje su barem jednako važne, ako ne i važnije od te s Bayernom. Slijedi im gostovanje kod Slavena Belupa, pa putovanje u Pulu na kup s Banjolama, potom dočekuju Lokomotivu, pa Monaco u Ligi prvaka, a slijedi i gostovanje kod Varaždina prije nove reprezentativne stanke.

Neće biti lako Jakiroviću rasporediti snage u svojoj momčadi, koliko god stalno govorili da ima nikad veći kvalitetni kadar igrača. Donekle ima sreće što su ipak utakmice s Osijekom, Rijekom i Hajdukom iza njega, ali prošle sezone posrtao je i od onih iz donjeg doma, a to si sad ne bi smio dopustiti kako ne bi bilo nekakvih potresa oko svlačionice kao u prošloj sezoni, kad se stalno propitivao status trenera Jakirovića.

VIDEO Poslije bolnog poraza na Maksimiru mogu biti zabrinuti. To što su pokazali je premalo

Komentara 8

SE
Senior2
10:29 15.09.2024.

Počelo, je počelo, nakon dvije lošije utakmice ajmo pljuvat po Jakiroviću i Dinamo, a Hajduk po tko zna koji put nakon ove pobjede progkašavat prvakom. Nisu svijesni svi oni koji zako pišu koliko štete Hajduku. Ajmp svi loptu na zemlju i sitni vez, dugo je prvenstvo, a Europa veliki izazov. Realno je izgubit od Bayerna no nije kraj svijeta.

DE
Dex
10:37 15.09.2024.

Može pa opet 30 milijuna u kasu Dinama a Hajduk na bubanj........ Robi sam sebi skače u usta

EJ
ejStef
10:12 15.09.2024.

Osnovni problem Dinama danas je Jakirović. Ove sezone je to pokazao, problemi s igrom su isti kao prošle sezone, čisto se oslanja na individualnu kvalitetu igrača. Onda kada protivnik postavi jednostavnu protuigru, Dinamo se raspadne, tj. igra bez ideje, bez smisla... Zadnje je to jako dobro pokazao Gattuso, koji je jednostavno blokirao Petkovića, izolirao Baturinu i duplirao Pjacu i Dinamo nije znao što napraviti... Uz to je Kulenović pokazao da je dobar ulazak u sezonu slučajan, Rog da je daleko od igrača kakav je nekada bio, Cordobada ne vrijedi niti približno toliko da radi njega potjeraju Šotičeka itd... Uglavnom, Jakirović je limitiran trener, u sezonu i pol i 2 prelazna roka nije uspio složiti ekipu, Dinamova igra s malo jačim protivnikom izgleda loše kao prošle godine. Nema pomaka niti malo u taktici, u kretanjima igrača, u samoj ideji i sl. Uprava tu nešto mora napraviti, neće Jakirović imati sreće kao prošle godine. A pogledajte koliko ima kvalitetnih igrača, morao bi se prošetati HNL-om, "samo" to treba posložiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije