TOMO ŠOKOTA Napadač Dinama nesretan zbog ponovnog odlaska iz Maksimira

Šokota: Vraćam se u Portugal!

14.11.2008.
u 19:07

Mogla se očekivati ljutnja, razočaranje. Nakon što je Dinamov izvršni dopredsjednik Zdravko Mamić rekao da Tomo Šokota i Boško Balaban u zimskom prijelaznom roku mogu otići iz Maksimira, Šokota je mirno primio novu situaciju.

- Normalno je sve to, takve se stvari događaju u nogometu. Uvijek sam bio otvoren, govorio što mislim, takav namjeravam i ostati - počeo je Šokota priču koja očito nije sretna. Iako se činilo da će biti, u Dinamo je došao sretan.

Razlaz, pa u Portugal
- Došao sam ponajprije zbog Zdravka Mamića, nagovorio me, ali došao sam i zbog Dinama, jer je moj klub i to će i ostati, te zbog Zagreba i obitelji. No, očito se približio kraj.

U glasu mu se osjetilo žaljenje.
- Žao mi je što se nisam naigrao, baš sam sad u odličnoj formi. No, kad sam dolazio bio sam spreman na sve, pa čak i na to da neću igrati. Zato nisam ni razočaran ni ljutit, jednostavno je takva situacija da i klub i ja želimo život nastaviti svaki svojim putem.

- A tuge ima jer sam ovdje želio još nešto napraviti, imao sam ambicije za još veći iskorak. Za to se trebaju posložiti neke stvari, a očito se nisu posložile. Život ide dalje, uvijek sam gledao naprijed i hodao uzdignute glave, tako namjeravam i dalje.

Niste ni dobili pravu šansu. Zašto?
- Ne znam zašto je bilo tako. Samo sam čuo priče da trener ne računa na mene. Možda zbog one suspenzije (trener je rekao da nije spreman, Šokota je tvrdio suprotno, nap. a.), možda je to razlog, ali doista ne znam.

Kako dalje, kamo sada?
- Prvo moram s Dinamom raščistiti situaciju, želim da se dogovorimo, želim da rastanak bude prijateljski. Pričekat ćemo ovih 25 dana da završi sezona, jer to je ipak najvažnije za Dinamo, a onda ćemo razgovarati. Potom ću vidjeti kamo ću.

- Još imam reputaciju u Portugalu, iako neću moći baš puno birati. No, još mogu igrati sljedeće tri-četiri godine. Sigurno mi neće biti lako pronaći novi klub, problem je to sjedenje na klupi.

Postoji li mogućnost odlaska u drugi klub u Hrvatskoj?
- Nikakva, imao sam neke ponude ljetos, ali rekao sam da u Hrvatskoj mogu igrati samo za Dinamo. U karijeri sam se uvijek borio za trofeje, želim da tako bude i dalje.

Mamić je korektan
Jeste li razgovarali sa Zdravkom Mamićem?
- Razgovarali smo, Zdravko je korektan, osjeća da nisam u Maksimir došao samo odrađivati posao, jer tu sam od 1985. i želio sam igrati, pomoći.

- Puno sam dao klubu, a Zdravko mi želi izaći ususret, pa vjerujem da ćemo se dogovoriti o rastanku jer imam još godinu i pol ugovor s plavima.

Možda ste plavima postali preskupi?
- Ne znam. No, u Portu sam se izborio da me puste bez odštete u Dinamo, pa ne bih rekao da sam skup. Ali možda i jesam.

I Balaban je u sličnoj situaciji, što on kaže?
- Boško je imao ponuda i dosad, pa će njemu biti lakše naći novi klub, ipak je igrao, zabijao je golove i u našoj ligi i u Europi - zaključio je Šokota.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije