Uživa u Zagrebu, ali...

Soudani: Prazne maksimirske tribine mi već smetaju...

'12.07.2013., stadion u Maksimiru, Zagreb - MAXtv 1. HNL, 1. kolo, GNK Dinamo - NK Osijek. El Arabi Hilal Soudani Photo: Robert Anic/PIXSELL'
'Robert Anic/PIXSELL'
06.05.2014.
u 09:30

- Poseban je osjećaj igrati finale kupa... Bit će to teška utakmica, ali nadam se našem odličnom nastupu. Želimo osvojiti i drugi trofej i učinit ćemo sve da scenarij dvoboja bude sličan onome otprije tri tjedna

Ove je sezone Dinamov Alžirac El Arabi Hilal Soudani odigrao ukupno 43 utakmice i zabio je 19 golova za plave. U Prvoj HNL bio je strijelac u 16 navrata (na 30 utakmica), dok je preostala tri pogotka zabio na europskim utakmicama.

Protiv Slavena Belupa, zabio je svoj prvi "hat-trick" u Dinamu, njegovim je golovima Dinamo upisao 3:0 rutinsku pobjedu. Iako pomalo natuca hrvatski jezik, ipak je količina riječi kojom se koristi premala za ozbiljniju komunikaciju, pa je Jerko Leko opet imao ulogu prevoditelja s francuskog na hrvatski jezik...

- Nije mi ovo prvi "hat-trick" u karijeri, prije subote to sam učinio dva puta. Ali nikad se nije dogodilo da su ta tri moja gola bila i jedina na utakmici – rekao je Soudani.

A je li se ikada dogodilo da ste igrali utakmicu pred manjim brojem gledatelja – po velikoj hladnoći i nevremenu, na tribinama je u subotu bilo samo 1011 ljudi?

- Žao mi je što je tako... Pomalo sam se već i naviknuo na prazne maksimirske tribine, no ipak mi nedostaje huk s tribina, koji daje dodatnu snagu. I kad već nisam mogao s navijačima proslaviti "hat-trick", proslavio sam ga sa suigračima, svojim prijateljima! Želio bih da se to promijeni i da tribine u Maksimiru budu ispunjene, Dinamo to treba i zaslužuje.

U izvrsnoj ste pucačkoj formi baš kad je najvažnije, uoči prve finalne kup-utakmice protiv Rijeke (srijeda, Maksimir, 18 sati)?

- Poseban je osjećaj igrati finale kupa... Bit će to teška utakmica, ali nadam se našem odličnom nastupu. Želimo osvojiti i drugi trofej i učinit ćemo sve da scenarij dvoboja bude sličan onome otprije tri tjedna, kad smo "uništili" Riječane u prvih pola sata! Moramo u Zagrebu ostvariti lijepu prednost, jer uzvrat na Kantridi bit će također težak, u vrućem ozračju kojeg će sigurno pripremiti domaći navijači. Ali, mi ćemo tražiti pobjedu u obje utakmice, drukčije ni ne znamo igrati.

Lani ste u Portugalu osvojili kup s Vitoriom Guimaraes, svladali ste Benficu 2:1, a vi ste bili jedan od ključnih igrača. Zabili ste, naime, u 79. minuti gol za 1:1, a dvije minute kasnije Ricardo je donio i pobjedu vašem sastavu! Možete li  u hrvatskom finalu kupa biti čovjek odluke?

- Lijepa je to uspomena, uvijek se rado sjetim te utakmice i osvojenog trofeja. No, od sjećanja se ne živi i razmišljam samo o Rijeci. Nisam opterećen time da moram zabiti gol, iako se nadam da ću zatresti riječku mrežu! Bude li tako, bude li moj gol odlučio pobjednika kupa, bit ću vrlo sretan – kaže Soudani, koji je dosad u hrvatskom kupu odigrao tri utakmice i nije zabio još ni jedan gol.

Ostajete li u Dinamu i u sljedećoj sezoni?

- Pomalo sam umoran od tih upita... Lijepo mi je u Zagrebu, doista uživam. Nedostaje mi samo publika na tribinama! Nogomet se igra zbog gledatelja, a maksimirske su tribine prazne i to mi smeta. Nadam se da će se nešto pozitivno promijeniti, već sad bi protiv Rijeke trebalo biti više gledatelja nego inače. A na dolazećim europskim utakmicama valjda će i stadion biti pun, trebat će nam potpora u novom pohodu na Ligu prvaka – znakovito je odgovorio Soudani, pokazavši da mu je Dinamo ipak u prvom planu kad je riječ o bližoj budućnosti.

>>BBB-i napustili Maksimir nakon ove poruke službenog spikera

Komentara 18

CI
cindra22
10:55 06.05.2014.

Pitaj gazdu zakaj nema gledatelja? ;) On je ipak najveći krivac! :)

KG
Kult_Grada_Zagreba
10:58 06.05.2014.

4000 navijača Rijeke..? toliko nema ni kad igrate doma...sa cijelom okolinom.. mašta može fakat svašta

Avatar poljicanin
poljicanin
15:21 06.05.2014.

Vidi ovoga tipa,pa daj ljudima od svoje plaće po sto kuna i napunit ćes stadion!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije