HRVATSKI NOGOMET

Spajić: Katuši sam dao deset tisuća eura za pošteno suđenje!

22.08.2002.
u 00:00

PRVI PUT U HRVATSKOM NOGOMETU SPORTSKI DUŽNOSNIK PISMENO PRIZNAO DAVANJE NOVCA SUCU Novac je poslije morao vratiti, da nije, bio bi mrtav! Jer, suđenje na utakmici Slaven Belupo - Hrvatski dragovoljac (2:1) bilo je sve prije negoli pošteno - rekao je Spajić

ZAGREB - Senzacija! Prvi put otkad je Hrvatske nogometne lige jedan je sportski dužnosnik priznao da je novcem pokušao utjecati na suđenje. Ili konkretno - podmititi glavnog suca. Stjepan Spajić, predsjednik Hrvatskog dragovoljca, na sastanku je Disciplinske komisije HNS-a potpisao izjavu u kojoj je stajalo da je na utakmici Slavena Belupa i Hrvatskog dragovoljca (2:1) proljetos dao deset tisuća eura čakovečkom sucu Ivanu Katuši za "pošteno suđenje". Međutim, kako stoji u izjavi, Spajić nije bio zadovoljan poštenjem, pa je taj novac od Katuše ponovno iznudio.

- Sve što sam potpisao je istina! Pa, ja uvijek govorim istinu, zato svaki put i nadrapam - potvrdio je informaciju Spajić, nezaustavljivo krenuvši u monolog.

- Da, uzeo sam poslije od Katuše taj novac, da ga nije vratio, bio bi mrtav! Jer, suđenje na toj utakmici bilo je sve prije negoli pošteno. Znam, vjerojatno će me sad kazniti doživotno, ali ja bih to i volio. Gospodo iz Disciplinske komisije, uštedite mi živce i zdravlje, kaznite me što više možete.

Kriv je, naravno, Katuša, koji je uzeo novac, ali ne može nevin biti Spajić, koji je novac dao.

- On je tražio novac! Ja sam dao lovu da pošteno sudi, a ako je to mito - onda me optužite. Ali, ako je Katuša bio manga, zašto nije otišao na policiju? Samo da znate, ja sam novčanice označio, nisam ja budala. Nitko nije tražio ništa više osim poštenog suđenja.

Zatim je uzdahnuo i nastavio:

- Svaki čovjek sve će dati za lijek svom teško bolesnom djetetu, a Hrvatski dragovoljac moje je dijete. Sve sam htio učiniti da ga spasim, obratio sam se liječniku Katuši, ali vidjeli ste kakva je to predstava bila. Sad je jasno kakvi sve suci sude u HNL-u, sramota! - zaključio je saslušanje Spajić.

Inače, Katuša je uoči sezone bio skinut s liste sudaca Prve HNL, ali je ubrzo potom ponovno na nju vraćen. Dokažu li se Spajićeve optužbe čakovečki djelitelj pravde sigurno će ponovno biti u autu.

T. Ničota

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije