ABC DESPORTES

Španjolci: Barcelonu čeka žestoka kazna zbog korupcije. Bit će izbačena iz Lige prvaka

Manchester United v FC Barcelona - UEFA Europa League - Round of 32 - 2nd Leg - Old Trafford
Andrew Yates
02.06.2023.
u 11:43

Radi se o slučaju u kojem je Barcelona optužena za korupciju i podmićivanje sudaca jer je otkriveno da su isplaćivali velike novčane svote bivšem potpredsjedniku Tehničkog odbora sudaca La Lige Joseu Mariji Enriqueu Negreiri. Prema španjolskom El Mundu, novi prvaci Španjolske isplatili su Negreiri oko 7 milijuna eura od 2001. do 2018. godine.

Istražitelji UEFA-e odlučili su zabraniti Barceloni igranje na jednu sezonu u Ligi prvaka, ekskluzivno je prenio španjolski list ABC Desportes. Već ranije se potegnula priča da bi Barcelona mogla biti kažnjena i izletjeti iz Lige prvaka na jednu godinu. Za sve je kriv 'slučaj Negreira', koji je početkom godine podigao veliku prašinu u svijetu niogometa.

Radi se o slučaju u kojem je Barcelona optužena za korupciju i podmićivanje sudaca jer je otkriveno da su isplaćivali velike novčane svote bivšem potpredsjedniku Tehničkog odbora sudaca La Lige Joseu Mariji Enriqueu Negreiri. Prema španjolskom El Mundu, novi prvaci Španjolske isplatili su Negreiri oko 7 milijuna eura od 2001. do 2018. godine. To razdoblje obuhvaća i vladavinu sadašnjeg predsjednika kluba Joana Laporte koji je u više navrata demantirao te tvrdnje.

GALERIJA Barcelona osigurala naslov prvaka. Navijači Espanyola upali na teren

Manchester United v FC Barcelona - UEFA Europa League - Round of 32 - 2nd Leg - Old Trafford
1/5

UEFA je tada najavila pokretanje istrage protiv Barcelone, a tijekom prošlog vikenda Mundo Deportivo je naveo kako je izbacivanje Barcelone iz Europe tek jedna od tri moguće kazne s kojom se katalonski klub može suočiti. Sada smo dobili nove vijesti. ABC je ekskluzivno prenio da su dvojica UEFA-inih istražitelja, a to su Jean Samuel Leuba i Mirjam Koller Trunz, zaključili da bi Barceloni trebalo na godinu dana zabraniti igranje svih europskih utakmica.

VEZANI ČLANCI:

Odmah se javio katalonski Sport, vrlo blizak klubu Barceloni te je naglasio kako su tu uvjereni da neće biti sankcija za narednu sezonu Lige prvaka. Kako bilo, Barcelonu sigurno čeka žestoka kazna. Ključna će biti odluka čelnog čovjeka UEFA-e, Aleksandera Čeferina. 

Ključne riječi

Komentara 2

T2
Tomo_20
00:28 04.06.2023.

I to su jos dobro prosli treba i osvajanje lige oduzeti i za kraj u drugu ligu e onda bi bilo sve uredu!!

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
17:26 02.06.2023.

Pa kakve to vdze ima sa UEFA-om. Valjda bi kaznu trebala izreci La Liga !?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije