SVI MU ZAVIDE

Španjolci se raspisali o Modriću, jasno je i zašto: Hrvatski maestro čini se kao idealno rješenje

UEFA Super Cup - Real Madrid Training
Foto: JENNIFER LORENZINI/REUTERS
1/3
28.09.2024.
u 08:21

Modrić je do sada ove sezone triput krenuo od prve minute za Real. U dvije utakmice, i to u rujnu (Real Sociedad, Espanyol) odigrao je svih 90 minuta, što je pokazatelj da je i dalje na zavidnoj razini fizičke spreme. Godine mu ne treba spominjati

Ove nedjelje madridski derbi između Atletica i Reala bit će svakako najzanimljiviji nogometni okršaj u Europi. Susret je to kojeg s posebnom pozornošću očekuju nogometni fanovi diljem svijeta, a u njemu bi glavnu riječ mogao voditi i Luka Modrić. Španjolski mediji raspisali su se o kapetanu Reala i hrvatske reprezentacije uoči velike utakmice, i to s razlogom. Već danima Luku se stavlja u prvi plan kad se govori o Realovom sastavu za utakmicu.

Carlo Ancelotti "mečirat će" poznatu taktiku koju njegov oponent Diego Simeone već godinama koristi u Atleticu. Real bi tako po prvi puta ove sezone mogao izaći na teren u formaciji 4-4-2, a to znači da će Modrić krenuti od prve minute. Što zbog same taktike, ali i zbog ozljede Kyliana Mbappea, Ancelotti je primoran mijenjati svoje dosadašnje, a ustaljene taktičke prakse.

FOTO Modrić ima gomilu luksuznih automobila, a čuva ih u nevjerojatnoj madridskoj vili

UEFA Super Cup - Real Madrid Training
1/21

Izvori bliski Realu kazuju da se na treninzima ovoga tjedna mahom uvježbavala ta 4-4-2 varijanta, a Ancelotti viškom kvalitetnijih igrača u sredini želi dobiti bitku na sredini terena. Modrić mu se sada čini kao idealno rješenje za sprovesti to što je naumio.

Neće ove nedjelje biti ni Eduarda Camavinge koji je također izvan stroja zbog ozljede. To svakako povećava Modrićeve šanse da krene kao starter. Po španjolskim medijima uz Modrića bi u veznom redu trebali biti Bellingham, Valverde i Tchouameni, a dvojac u napadu sačinjavat će Vinicius i Rodrygo.

Modrić je do sada ove sezone triput krenuo od prve minute za Real. U dvije utakmice, i to u rujnu (Real Sociedad, Espanyol) odigrao je svih 90 minuta, što je pokazatelj da je i dalje na zavidnoj razini fizičke spreme. Godine mu ne treba spominjati.

Ključne riječi

Komentara 1

BP
Besposlen pop
09:11 28.09.2024.

Luka je zaboravio koliko ima godina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije