Gradski derbi

Split ide po prvu pobjedu nad Hajdukom

Split - Cibalia  (1)
Tino Juric/PIXSELL
03.05.2013.
u 12:28

- Ovo je jedini pravi gradski derbi u Hrvatskoj. Živim za ovakve utakmice, one su užitak za igrače i za trenere

Slaven Žužul nevoljko je vrtio napise o kompleksima o kojima smo pisali prošle godine. Tada smo spominjali Hajduk i Dinamo kao klubove protiv kojih čeka trofej. Kompleks Dinama je skinuo, ostao je još Hajduk. Ove sezone Hajduk je tri puta pobijedio (prvenstvo 1:0, 1:0, Kup 2:1), prije toga Split i Hajduk odigrali su tri remija, a bijeli su prije ove sezone bilježili tek jednu pobjedu protiv gradskog rivala. Žužul je odlučan da skine kompleks Hajduka. Ostao mu je još Hajduk i trofej i napravit će sve što može u Hrvatskoj... Trener Zoran Vulić jedva čeka početak utakmice.
- Ovo je jedini pravi gradski derbi u Hrvatskoj. Živim za ovakve utakmice, one su užitak za igrače i za trenere. Borimo se za vrh, za ulazak u Europu, bit će to prava muška utakmica, nadam se da ćemo na kraju slaviti - rekao je Vulić.
U momčad mu se vraća prvi napadač Ante Rebić, neće biti iskusnog Ivice Križanca, kojem je napuklo rebro.
- Križanac je pokušao trenirati, ali rebro ga boli, nije mogao. Šteta, Ivica nam puno znači - kaže Vulić.
U Park mladeži Hajduk stiže s novim trenerom. Igor Tudor i Vulić jako dobro se znaju.
- Uvijek je nezgodno kada ti je s druge strane novi trener. Ne poznam način Tudorovog igranja, on je nepoznanica. Ali, ne volim pričati o drugim momčadi, mene zanima moja i ako mi budemo na nivou posljednjih prvenstvenih dvoboja onda uspjeh ne bi trebao izostati. A Tudora volim kao čovjeka, kao igrača, ali u 90 minuta nemam sentimenta prema nikome. Da je moj pokojni otac Ante s druge strane išao bih na pobjedu.
S vulićem u društvu bio je i Ante Erceg, koji je u posljednje vrijeme najbolji igrač crvenih. Njega je Hajduk u dva navrata želio dovesti, ali Slaven Žužul je stopirao njegov odlazak.
- Bolja smo momčad od Hajduka. Naravno, to moramo pokazati na terenu - rekao je Erceg.
Nakon prošlih utakmica protiv Hajduka treneri Splita bi u pravilu govorili kako su \"igrači skinuli gaće\".
- Još nismo pobijedili Hajduk, to nam je dodatni motiv. A to da smo u grču je istina. Trener nam je ukazao na napadačku igru, nećemo biti u grču - kazao je Erceg.
Vulić je dosjetkom zaključio sjajno raspoloženje u Parku mladeži.
- Kupio sam im \"pampersice\", bit će sve u redu.
Inače, navijači Hajduka najavili su bojkot utakmice. Smeta im što je Split odredio cijenu od 80 kuna za ulaznicu. Valjda bi oni željeli određivati cijene. Split je tu apsolutno u pravu, to je privatni klub u koji se ulaže privatni novac i Slavena Žužula je da kaže koliko stoji ulaz u Park mladeži. A gledatelji uvijek imaju izbor...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije