košarka

Split prvak Hrvatske, Kotrulja MVP

luka babić kk split
Ivo Čagalj/Pixsell
10.06.2012.
u 19:37

U finalu PH za mlađe kadete je pobijedio Zagreb 65:61, dok je u borbi za treće mjesto Rudeš svladao Cedevitu (50:41). Najkorisniji igrač i najbolji strijelac je Splićanin Luka Kotrulja.

Žute na dvoznamenkastu prednost (46:36 u 25. minuti). Zagreb se vraća do ulaska u posljednju četvrtinu (49:45) i najavljuje neizvjesnu završnicu. Pobjednik je riješen 23 sekunde prije kraja kada je Kotrulja pogodio jedno od dva slobodna bacanja (65:61). Mate Mandić pokušao je tricom produžiti neizvjesnost, ali nije bio precizan.

Kod Splita su se petorica igrača upisala među strijelce: Kotrulja je ubacio 25 poena (4sk), Kalajdžić 17 (9sk), Luka Zadro 13 poena (5sk, 3bl), Leo Čizmić (3sk) i Marin Jakoliš (3p, 5sk, 4bl).  Kod Zagreba su bili najefikasniji Matej Jelovčić s 19 poena (8sk, 4as) i Mate Mandić (18p, 5sk).

Rudeš osvojio treće mjesto

Emil Savić (14p, 6sk, 6as) i Ivan Skorupan (10p, 6sk, 3bl) vodili su Rudeš do pobjede protiv Cedevite (50:41). U poraženoj momčadi dvoznamenkast je bio samo Mateo Habazin (18p, 16sk).

Nagrade i trofeje uručili su Damir Tvrdić i Roko  Ukić. Splićani nakon osvojene titule zahvaljuju gosp. Anti Tomasu (ocu košarkaša Marka i Ivana) koji je ugostio košarkaše Splita tijekom poluzavršnice u Križevcima. Da nije bilo njegovog dobročinstva Žuti zbog financijskih problema uopće ne bi mogli otputovati na poluzavršnicu.

Dodajmo još da ŠK Split sutra slavi svoj deseti rođendan. U tih deset godina samo dva puta s mlađim kadetima nisu bili na poluzavršnici. Prvu su titulu osvojili današnji prvotimci Najev, Markulin, Katić..., a danas je do titule došla i generacija dječaka rođenih 1998.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije