PROTIV FRANCUSKE

Splitska policija ništa ne prepušta slučaju: Evo koje su upute za utakmicu vatrenih

Policija ispred stadiona Poljud gdje je Rudeš pobijedio Hajduk rezultatom 3:2
Foto: IVC
1/3
03.06.2022.
u 13:33

Policija će prije, za vrijeme i nakon utakmice intenzivno opservirati područje Grada Splita, obilaziti mjesta gdje će se okupljati navijači i navijačke skupine, provoditi mjere i radnje iz nadležnosti policije, a sve u cilju prevencije protupravnih ponašanja, zaštite imovine i sigurnosti osoba.

Splitska policija pozvala je u petak građane da poštuju upozorenja, naputke i zapovijedi policije u prometu i na stadionu Poljud, kako bi međunarodna nogometna utakmica između Hrvatske i Francuske, koja se igra u ponedjeljak, protekla bez izgreda.

Međunarodna utakmica Lige nacija Hrvatska-Francuska odigrat će se na stadionu Poljud u ponedjeljak, 6. lipnja, u 20,45 sati, a policija je poručila  posjetiteljima da uz  kupljenu ulaznicu moraju imati i identifikacijski dokument sa slikom.

Ulaz na stadion u ponedjeljak će biti otvoren od 18:30 sati, a policija je pozvala posjetitelje da dođu ranije, kako bi nakon obavljene provjere osoba i ulaznica mogli uči na stadion prije početka utakmice.

- Na dan utakmice očekujemo na području Grada Splita, ali i na cijelom području Splitsko-dalmatinske županije, veliki broj navijača, pripadnika različitih hrvatskih navijačkih skupina, kao i strane navijače, radi čega molimo građane da ako uoče skupine osoba koje se protupravno ponašaju ili bi se mogle protupravno ponašati, da odmah pozovu policiju na broj 192 - priopćeno je iz Splitsko-dalmatinske policijske uprave.

Policija će prije, za vrijeme i nakon utakmice intenzivno opservirati područje Grada Splita, obilaziti mjesta gdje će se okupljati navijači i navijačke skupine, provoditi mjere i radnje iz nadležnosti policije, a sve u cilju prevencije protupravnih ponašanja, zaštite imovine i sigurnosti osoba, ističu iz PU.

14.11.2021., Split - Stadion Poljud, kvalifikacijska utakmica za odlazak na SP u Qataru izmedju reprezentacije Hrvatske i Rusije. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukić /PIXSELL

Na dan utakmice, u ponedjeljak, organizator će u suradnji s policijom, provoditi blokadu prometa, tako da će se od 16,30 sati uspostaviti blokada prometa u ulici Zrinsko-frankopanskoj od raskrižja s ulicom Hrvatske mornarice do ulaza u Loru, te u ulici Put Supavla  od raskrižja s ulicom Put Brodarice (osim vozila HV, stanara, autobusa javnog gradskog prijevoza i vozila s propusnicom).

Posjetitelji svoja vozila neće moći parkirati oko stadiona i u široj zoni oko stadiona Poljud.

Policija upozorava  vozače da svoja vozila ne ostavljaju na mjestima gdje je zabranjeno zaustavljanje i pakiranje.

Prometni redari će zajedno s policijskim službenicima, na dan utakmice sankcionirati vozače nepropisno parkiranih vozila, posebno u ulicama Zrinsko- frankopanska, Hrvatske mornarice, VII Kaštela i Put Supavla, te će vozila za koja budu postojali uvjeti za premještanje, biti premještena.

Ovo se ujedno odnosi i na nepropisno parkirana vozila po sredini kolnika naprijed navedenih cesta, ističe policija.

Na dan odigravanja utakmice očekuju se gužve u prometu na pravcima prema stadionu, pa policija savjetuje građane koji planiraju doći na utakmicu, da na vrijeme krenu prema stadionu, te koriste javni prijevoz kako bi izbjegli stvaranje većih gužvi i zastoja u prometu.

Komentara 1

RA
radolizem
13:54 03.06.2022.

Da li će se provoditi COVID mjere?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije