Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Od 12. do 17. rujna

Splitu domaćinstvo velikog natjecanja: 'Ovo je prilika za sve hrvatske navijače'

Malaga: Navijači u dvorani spremni za meč Hrvatska protiv Španjolske na Davis Cupu
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/2
27.07.2023.
u 18:14

Svi susreti splitskoga turnira počinjat će u 15 sati, a ulaznice će biti u prodaji od četvrtka 27. srpnja na stranici ulaznice.hr/daviscup (uz mogućnost kupnje dnevnih ulaznica, paketa za praćenje određene reprezentacije ili paketa za svih šest dana). Hrvatska je prošle godine bila polufinalist, prethodne sezone finalist, a do sada je dva puta osvajala Davisov kup.

Jedan od četiriju turnira prvog kruga završnice ovogodišnjeg Davisova kupa održat će se u Splitu. Hrvatska je još prije dobila domaćinstvo, a sada je ITF potvrdio da se taj turnir može igrati u Splitu u dvorani na Gripama, od 12. do 17. rujna. Uz
Hrvatsku, na njemu će još nastupiti i SAD, Nizozemska i Finska, a dvije najbolje reprezentacije plasirat će se na završni turnir u Malagi (od 21. do 26. studenoga).

Preostala tri turnira održat će se u Bologni, Manchesteru i Valenciji. Hrvatski će tenisači s nastupima početi 13. rujna protiv SAD-a (u međusobnim dvobojima vodimo s 5-0), dva dana poslije igramo s Finskom (Finska vodi s 1-0), a 17. rujna (u nedjelju) s Nizozemskom (Hrvatska vodi s 1-0). Svi susreti splitskoga turnira počinjat će u 15 sati, a ulaznice će biti u prodaji od četvrtka 27. srpnja na stranici ulaznice.hr/daviscup (uz mogućnost kupnje dnevnih ulaznica, paketa za praćenje određene reprezentacije ili paketa za svih šest dana). Hrvatska je prošle godine bila polufinalist, prethodne sezone finalist, a do sada je dva puta osvajala Davisov kup.



– Jako smo sretni što će se finale D skupine Davisova kupa održati u Hrvatskoj. Split je prekrasan grad, s velikom poviješću i velikom teniskom tradicijom. Bit će to uzbudljivo iskustvo za igrače, timove, ali i ljubitelje tenisa iz SAD-a, Finske i Nizozemske. To je također odlična prilika za hrvatske navijače da prisustvuju tako kvalitetnim susretima kod kuće – kazala je predsjednica HTS-a Nikolina Babić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije