ZAGREBAŠI OGORČENI

Sramota Mađara i pljuska EHF-u

CO Zagreb
Petar Glebov/PIXSELL
23.02.2014.
u 23:24

– Teško nešto možemo dokazati pa nema smisla službeno se žaliti Europskom rukometnom savezu. Ali, danas ćemo im poslati protestno pismo, tek toliko da ih upozorimo da u Harkivu nije bilo ferpleja – rekao je Ante Ančić, direktor kluba.

Rukometaši CO Zagreba drugu godinu zaredom nisu se plasirali među 16 najboljih europskih momčadi. Osvojili su tri boda više nego lani, ali i to je bilo nedovoljno. Lani su priliku prokockali nakon domaćeg poraza od Dinama iz Minska, a ove sezone ovisili su o Veszpremu. Mađarski prvak neočekivano je izgubio u Harkivu kod Motora. U utakmici u kojoj se nisu previše trudili, naš vratar Mirko Alilović nije uopće ulazio u igru, izgubili su s četiri razlike.

Samo bi nam se nasmijali

– Teško nešto možemo dokazati pa nema smisla službeno se žaliti Europskom rukometnom savezu. Ali, danas ćemo im poslati protestno pismo, tek toliko da ih upozorimo da u Harkivu nije bilo ferpleja. Žalba bi bila uzaludno trošenje novca. Lani smo je pisali kada je došlo do materijalne povrede pravila, kada je bjeloruski igrač koji je bio isključen ušao u igru i postigao pogodak, pa nam to nisu priznali. A na žalbu da se igrači Veszprema nisu previše trudili, jer drugo ništa ne možemo dokazati, vjerojatno bi se u Beču, u središtu EHF-a, samo slatko nasmijali – rekao je Ante Ančić, direktor kluba.

U Zagrebu su ostali iznenađeni pristupom mađarskog kluba. U stvaranju velikog Veszprema, prije desetak i više godina, itekako veliku ulogu odigrali su upravo hrvatski igrači Mirza Džomba, Božidar Jović, Slavko Goluža, Zlatko Saračević, ali i trener Zdravko Zovko. Danas su tamo Renato Sulić i Mirko Alilović. I upravo su se Renato i Mirko kleli da neće biti puštanja, da neće biti sramoćenja zbog njihovih navijača, sponzora, ugleda u Europi. A Mađari su se ipak osramotili. Očigledan primjer bio je kada su u kontri trojica na jednoga, umjesto da postignu pogodak ili da barem pucaju, bacili loptu izvan terena.

– Tjedan dana prije, kada smo igrali kod njih, dobili smo čvrsta obećanja da se ne brinemo, da će odigrati sto posto i da žele završiti skupinu bez poraza – rekao je Zlatko Saračević, pomoćni trener CO Zagreba.

Nakon utakmice, ali ni jučer, nitko iz Veszprema nije se javljao u Zagreb.

– Ne pada nam na pamet da ih zovemo ili nešto pitamo. Ovaj rezultat na njihovu je sramotu, ali je ujedno i velika pljuska EHF-u. Dobili smo puno poruka podrške. Javio se i Vladan Matić, bivši trener Celja, koji također nije mogao vjerovati da momčad koja je u prvom dijelu sezone pobijedila kod kuće Motor sa 17 razlike izgubi s četiri u uzvratu – zaključio je Ančić.

U SEHA ligi ovise o sebi

Trener Boris Dvoršek bio je tužan i razočaran.

– Tko bi očekivao da će Motor protiv Löwena i Veszprema osvojiti čak tri boda. Mi smo kod kuće dobili tri utakmice, jednu na strani. Nije bilo dovoljno. Priliku smo očigledno propustili u Harkivu, u prvom kolu – istaknuo je Dvoršek.

Nekad se nakon ispadanja u skupini igralo dalje u Kupu kupova. Tako su zagrebaši dvaput došli do polufinala.

– Sada nam ostaje samo SEHA liga. U utorak dolazi Meškov i s pobjedom ćemo osigurati final-four – zaključio je Dvoršek.

Barem u SEHA ligi zagrebaši ne ovise o drugima već ključeve plasmana na završni turnir drže u svojim rukama...

>> Rukometaši Zagreba pobjedom se oprostili od Lige prvaka

Komentara 2

LJ
ljimonad
17:36 25.02.2014.

Ma kaj lupetaju ovi o sramoti. IHF jih lijepo kažnjava kao i nau repku zbog dugog jezika rukometnog maminja, koji ima veliku gubicu i pljuje po organizciji več sijaset godina. I dok če on krmariti i gospodariti HR rukometom neče nam biti bolje. Tak je i basta.

DH
dalibor.hren
17:30 01.03.2014.

Mogli su na vrijeme sami riješiti vlastitu sudbinu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije