Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAHVALILI NAŠU REPREZENTACIJU

Srbi se pitaju: Što to ima Hrvatska, a Srbija nema pa su vatreni toliko uspješni dok su orlovi na margini

KATAR 2022 - Nogometaši Hrvatske su ušli u polufinale Svjetskog prvenstva
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/16
09.12.2022.
u 22:54

Njihovom ogromnom uspjehu nema se što prigovoriti jer su zrelom igrom i nevjerojatnim samopouzdanjem, ali i odličnom taktikom Dalića, u velikoj mjeri primirili Brazilce koji su u većem dijelu utakmice bili gotovo neprepoznatljivi u odnosu na prethodne utakmice pa i onaj prvi sa Srbijom, piše Kurir

Što to ima Hrvatska, a Srbija nema?, pita se srpski Kurir u tekstu u kojem analiziraju zbog čega su vatreni toliko uspješni, a njihovi orlovi i dalje na margini. Vatreni su od osamostaljenja bili treći na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998., u Rusiji su bili viceprvaci, a sada su izbacili Brazil i postali prvi polufinalisti na Svjetskom prvenstvu u nogometu, piše Kurir. 

Brazil je imao više od igre, stvorili su više šansi, ali izabranici izvanrednog izbornika Zlatka Dalića su se podigli kada su ih svi otpisali i poslije penal-serije izbacili "Carioce". Njihovom ogromnom uspjehu nema se što prigovoriti jer su zrelom igrom i nevjerojatnim samopouzdanjem, ali i odličnom taktikom Dalića, u velikoj mjeri primirili Brazilce koji su u većem dijelu utakmice bili gotovo neprepoznatljivi u odnosu na prethodne utakmice pa i onaj prvi sa Srbijom, piše Kurir.

- Brazil je u grupi bio mnogo bolji od Srbije, pored dva primljena gola, spašavali su nas prečka i stativa, tako da smo još dobro i prošli. Bila su velika očekivanja da Srbija može nešto veliko napraviti na ovom Mundijalu, ali kao i na prvenstvima na kojima smo sudjelovali u ovom stoljeću: u Rusiji (2018), Južnoj Africi (2010) i Nemačkoj (2006), i sada smo potpuno razočarali, jer smo bili uvjerljivo posljednji u grupi sa samo jednim osvojenim bodom protiv Kameruna - piše novinar Kurira. 

Dodaje kako Hrvati imaju bezrezervnu podršku navijača te da imaju moćan tim koji predvodi izuzetni vezni igrač Luka Modrić, ali da u odnosu na Rusiju, u Katru je čak 18 novih igrača tako da svježe krvi ne nedostaje. Navodi i da Hrvati, kada odjenu dres reprezentacije, daju sve od sebe na svakoj utakmici te da ih ne mogu poremetiti  afere koje nemaju nikakve veze s nogometom. Sa Srbijom nije tak. Orlovi su s velikom euforijom ispraćeni u Katar no već nakon prvog neuspjeha uslijedile su brojne kritike raznoraznih 'stručnjaka' te se brzo pojavila sumnja da nešto nije u redu. 

- Hrvati imaju ozbiljan tim sposoban srušiti i najbolje reprezentacije svijeta, što su potvrdili i protiv velikog Brazila, dok Srbija mora čekati neku novu priliku kako bi se izdigla iz postojeće traumatične situacije. Nadamo se da će bolna lekcija iz Katara biti poučna i za Orlove za naredna velika nogometna natjecanja, kako više ne bismo, za razliku od Hrvatske, završavali na nogometnoj margini - piše novinar Kurira. 

 

Ključne riječi

Komentara 33

Avatar Behemot
Behemot
23:43 09.12.2022.

Hrvatska je izbacila Belgiju, 2. reprezentaciju na svijetu i Brazil, 1. reprezentaciju na FIFA-inoj ljestvici. Brani mjesto vicešampiona prije 4 godine i još uvijek postoje ljudi koji misle da je to pitanje sreće :)

ST
strek1
00:22 10.12.2022.

Kako nitko ne shvača? Hrvatska nisu samo igrači,Hrvatska smo svi mi!!!!Bilo tko da igra ,igramo mi ,mi hrvati:Možeš izgubiti,možeš pobijediti ali igra samo Hrvatska

HE
Herceg56
06:23 10.12.2022.

Hrvati imaju srce i vole svoje,dok Srbi ne cjene svoje i uvijek teže za tuđim (teritorij).Hrvati su patrioti i domoljubi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije