U srijedu je Atena bila poluparalizirana

Srebrić: Grci nam jamče da će zračna luka biti otvorena

'A passenger sits inside an empty hall at the Athens Eleftherios Venizelos airport during a 24-hour labour strike in Athens October 5, 2011. Airliners were grounded, trains halted and tax offices shut
'YIORGOS KARAHALIS'
05.10.2011.
u 17:36

U središtu grada okupilo se 20.000 prosvjednika, policiju gađali kamenjem... No, to je uobičajena situacija na ulicama Atene.

Atena je u srijedu bila poluparalizirana! Zbog velikog štrajka većine javnih službi i privatnih tvrtki bile su zatvorene zrakoplovna i morska luka, a nije se moglo prići ni središtu grada, glavnim trgovima Omoniji i Sintagmi. Na Sintagmi, pred zgradom Parlamenta, održan je vrlo bučan prosvjed u kojem je sudjelovalo 20.000 ljudi. Bilo je i sukoba s policijom, koja je bacila suzavac na prosvjednike koji su policajce gađali kamenjem... Taksisti su malo štrajkali, malo radili, baš kao i javni prijevoz.

Uglavnom, kako sad stvari stoje, štrajk će biti prekinut u četvrtak rano ujutro. Dakle, zračna bi se luka trebala otvoriti i oko 13 sati na nju će sletjeti poseban zrakoplov iz Zagreba s našim reprezentativcima. Glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić te povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk održali su sastanke s predstavnicima Grčkog nogometnog saveza.

– Razgovarali smo o organizacijskim i sigurnosnim mjerama. I doista smo razradili svaku pojedinost, išli smo korak po korak, jer je situacija specifična – rekao je Srebrić i naglasio:

– Najvažnije je da smo dobili određena jamstva, naravno ne u pismenom obliku, da će zračna luka biti sigurno otvorena. Štrajk ima svoj tijek i, kad smo razgovarali s Grcima u srijedu popodne, rekli su nam da se štrajk neće produžiti na četvrtak. To je i javno objavljeno, valjda će biti tako.

No, dogodi li se nešto neplanirano?

– O tome ćemo još razgovarati s Grcima.

Postoji li mogućnost da se, recimo, aerodrom otvori samo za naš avion?

– Ne, jer neće biti ljudi na aerodromu – rekao je Srebrić.

Najviše se razgovaralo o sigurnosnim mjerama. Budući da se prosvjedi događaju u središtu grada, pitali smo Cvrka je li možda grčka policija preporučila da se naši navijači ondje ne zadržavaju.

– Zasad nije. No, pratit će se razvoj situacije, nitko ne zna što se može dogoditi tijekom prosvjeda, pa ćemo u slučaju neke nove situacije dati i nove upute našim navijačima, sukladno informacijama i uputama koje ćemo dobiti od grčke policije. Uglavnom, bude li nereda, jasno je da treba izbjegavati centar grada, jer se ondje sve i događa – rekao je Cvrk. (pj)

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar Jorge
Jorge
19:23 05.10.2011.

Potpuno nejasno zbog čega naša reprezentacija nije tražila da se utakmica odigra negdje drugo. No, kad vidim da su im uvalili trenirke u bojama Estonije onda se nije čuditi ničemu.

LE
Leoness
21:57 05.10.2011.

\"Ne vjeruj Danajcima ni kad darove nose\"...valjda neće biti tako ovaj put. Ili...?

SA
Savjest
18:25 05.10.2011.

Pa da, vojska će dati sve od aviona, pilota i aerodromskog osoblja, jer jedino vojska ne smije štrajkati! Neka živi najstarija civilizacija u Europi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije