živuća legenda

Sretan rođendan velikom Zvoni Bobanu! 'Odbio sam Hajduk i želio samo u Dinamo, postojao je jedan uvjet'

Dinamove legende i ikone HNL-a održale nogometni spektakl u Ciboni
Marko Lukunic/PIXSELL
08.10.2022.
u 13:05

Jedan od najvećih igrača u našoj povijesti danas slavi 54 godine.

Na današnji dan 1968. godine je rođen Zvonimir Boban, veliki kapetan iz nezaboravne generacije vatrenih 1998. godine u Francuskoj. 

Jedan je od velikana zagrebačkog Dinama i Milana, rođeni Imočanin je napunio 54 godine i danas sjedi na čelnim funkcijama UEFA-e kao desna ruka Aleksandru Čeferinu. Poslije dugo godine vratio se u Maksimir te iz svečane lože pogledao senzacionalnu pobjedu Dinamo protiv Cheseaja u Ligi prvaka. 

14.01.2022., Sesvete - Na osnovnoj skoli u Sesvetama murali posveceni Dinamovim kapetanima Velimiru Zajecu i Zlatku Cici Kranjcaru. Photo: Igor Soban/PIXSELL
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Portal Index je u suradnji s Yugopapirom objavio intervju kada je Boban odbio da prijeđe u Hajduk, potpisao je u ugovor s Dinamom te kasnije ušao u legendu. 

- Nisam namjeravao otići, iako je bilo nešto s Hajdukom. Ništa ozbiljno, niti sam ja želio ići. Dolazili su, doduše, neki ljudi, mislim da se zovu Pero Jozelić i Mladen Boban, nagovarali me na Split, ali to nije dolazilo u obzir. Međutim, isto tako nisam htio ni u Tuheljske Toplice - što ću tamo dok se moj status ne sredi? Rješenje su potakli naši i Ćirini zajednički prijatelji Jure Škegro, Miljenko Šefer, Markica te Božo s Okrugljaka. Otišli su k šefu, on je prihvatio i rekao da dođem u 23 sata. - izjavio je davne 1987. godine Zvone.

13.05.2016., Zagreb - Grafit na zgradi u spomen na neodigranu utakmicu izmedju Dinama i Crvene zvezde. Photo: Borna Filic/PIXSELL
Foto: Borna Filic/PIXSELL

- Jedini uvjet bio je da dobijemo stan. Jedan stan za nas dvojicu, mene i brata Dražena, za 20 godina igranja u Dinamu; po šest u podmlatku plus po četiri u radnom odnosu. Čeka nas trosobni na Maksimirskim livadama. - pričao je Boban. 

- Ma nisam ja još, u biti, nikakav igrač, nisam se dokazao, nisam napravio zapravo ništa, osim što sam najavio mogućnost. Ako me već pitate, nije to tek tako: ući i proslaviti se. Kad zagrmi s tribina ne znaš gdje ti je glava gdje rep, ne znaš gdje stojiš, premda ja ne sumnjam da mogu zadovoljiti. - rekao je tog srpnja za novine Sprint i novinaru Branku Stipkoviću.

U karijeri je odigrao 108 utakmica za maksimirske plave te 178 susreta za talijanskog giganta AC Milan uz osvojenu Ligu prvaka 1994. godine.

Standings provided by Sofascore

>> VIDEO: Senzacija na Maksimiru: Dinamo srušio Chelsea na otvaranju Lige prvaka!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije