Pridružila se Konjuh

"Sretna gubitnica" Donna Vekić plasirala se u 2. kolo WTA turnira u Sankt Peterburgu

Donna Vekić
Foto: Press Association/Pixsell
1/5
31.01.2017.
u 19:17

Ranije u utorak plasman u 2. kolo plasirala se i Ana Konjuh koja je pobijedila Rumunjku Monicu Niculescu s 1-6, 6-3, 6-2 nakon dvosatne borbe.

Hrvatska tenisačica Donna Vekić plasirala se u 2. kolo WTA turnira u Sankt Peterburgu, ona je u 1. kolu sa 6-0, 6-4 svladala Latvijku Jelenu Ostapenko u susretu koji je trajao sat i 26 minuta.

Vekić je u glavni ždrijeb ušla kao "sretna gubitnica" nakon otkazivanja Švicarke Stefanie Voegele, a protiv 33. igračice svijeta, 19-godišnje Ostapenko odlično je otvorila dvoboj i dobila prvih sedam gemova. Uslijedila je blaža kriza, Ostapenko je osvojila četiri od sljedeći pet igara pritom jedini put u dvoboju oduzevši servis 20-godišnjoj Osječanki. Ipak, Vekić je dvoboj okončala novom serijom od četiri uzastopna gema kojom je izborila plasman u sljedeće kolo u kojemu ju čeka druga nositeljica Slovakinja Dominika Cibulkova.

Ranije u utorak plasman u 2. kolo plasirala se i Ana Konjuh koja je pobijedila Rumunjku Monicu Niculescu s 1-6, 6-3, 6-2 nakon dvosatne borbe. Konjuh će u 2. kolu igrati protiv još jedne Rumunjke, prve nositeljice turnira i 4. tenisačice svijeta Simone Halep, s kojom se nikada još nije sastajala.

Komentara 2

Avatar niko_svetinja
niko_svetinja
23:51 31.01.2017.

Malo nas je al nas svuda ima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije