Okupljanje Vatrenih

Srna: Pobijedit ćemo Srbiju, bit će to praznik za sve Hrvate

Okupljanje reprezentacija (1)
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/11
17.03.2013.
u 20:49

– Bit će to utakmica važna za sve Hrvate u domovini i izvan nje. Nastojat ćemo napraviti veliki dan i praznik svim navijačima hrvatske reprezentacije. Mogu obećati da će igrači dati sve od sebe.

Danas do 19.30 sati u zagrebačkom hotelu AS izborniku Igoru Štimcu na prozivku se javilo desetak igrača. Mario Mandžukić, Nikica Jelavić i Josip Šimunić stigli su zajedno. Spomenuti trojac bio je dobro raspoložen. Nešto malo poslije njih "ukazali" su se Ognjen Vukojević, Eduardo da Silva, Sammir, Arijan Ademi, Darijo Srna, Vedran Ćorluka, Dejan Lovren...

>> Štimac: Navijači, ne strepite! Protiv Srbije ćemo vam donijeti radost

>> Sammir: Ovo je utakmica karijere, želim bar malo igrati

Nakon što se javio izborniku i suigračima, pred novinarima se pojavio Darijo Srna. Unatoč niskoj temperaturi kapetan se pred novinarima pojavio u kratkim rukavima.

– Ma, nije hladno. Svi jedva čekamo utakmicu. Spremni smo, bit će to velika utakmica. Zna se naš konačan cilj, otići u Brazil.

Kako iščekujete utakmicu desetljeća sa Srbijom?

– Ne treba posebno trošiti riječi o motivaciji i utakmici ispred nas. Već se o tome priča mjesecima. Puno smo iskusnija momčad, imat ćemo pun stadion iza nas. To će nama biti utakmica kao i svaka druga.

Hoće li u psihološkom smislu priprema utakmice biti ipak malo drukčija, s obzirom na to da je riječ o Srbiji?

– Svi znamo što ona znači. Da sad ne idem daleko u povijest. Bit će to utakmica važna za sve Hrvate u domovini i izvan nje. Nastojat ćemo napraviti veliki dan i praznik svim navijačima hrvatske reprezentacije. Mogu obećati da će igrači dati sve od sebe.

Hrvatski igrači u posljednje vrijeme igraju dobro?

– Razlika je igrati u reprezentaciji i klubu. Imat ćemo svega dva prava treninga. Važno je da nitko nije ozlijeđen.

Kolega iz Srbije upitao je Srnu da komentira izjavu Siniše Mihajlovića koji je kazao da njegova momčad dolazi "na zabavu"?

– Možda je to krivo interpretirano. Što to znači? Mogu se oni zabavljati. Imamo bolje rezultate, bolja smo momčad, imamo bolji rejting, no Srbija zaslužuje respekt. Imaju jako dobru zadnju liniju, puno mladih brzih igrača...

Koja je najslabija točka Srbije?

– Ne bih o tome.

Biste li bili zadovoljni bodom?

– Zna se kako Hrvatska kreće protiv svih protivnika na pobjedu u Maksimiru. Bit će lijepo igrati na tom stadionu pred našim navijačima. Moramo sada biti hladne glave i igrati pametno. Hrvatska će pobijediti – zaključio je Srna.

Komentara 3

RI
RINMA
09:56 18.03.2013.

Ova utakmica nastoji se prikazati kao nešto od sudbinskog značaja za budućnost Hrvatske. Takvu atmosferu podgrijavaju oni koji će jedini materijalno profitirati iz takve atmosfere. Tome služi i dovlačenje onog klauna iz UEFE. Nakon utakmice biti ćemo u istom d*r*e*k*u kao i prije, samo što će neki dodatno napuniti džepove.

BG
BG
10:08 18.03.2013.

Zanimljivo ......

SO
Somelier
10:29 18.03.2013.

Mene brine da se iza ovih velikih riječi nogometaša ne krije nešto drugo. Da ne kažu izgorili smo od želje. Razloga za to ima. Srbiji treba pobjeda da može dalje a Hrvatskoj baš i ne. Brine me da nebude bratstvo i jedinstvo na djelu a vi rečite kaj očete. Ne vjerujem više nikome dok utakmica ne završi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije