"Ubij Srbina"

Srpski mediji od UEFA-e traže rigorozne kazne za Dinamo, šokiralo ih navijanje na Maksimiru

Atmosfera na tribinama tijek prve utakmice 2. pretkola UEFA Lige prvaka između Dinama i Škupija
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/4
20.07.2022.
u 10:18

"UEFA će imati puno posla poslije sraza između hrvatske i makedonske momčadi jer je u Zagrebu viđen još jedan u nizu skandala", piše Kurir.

U prvoj utakmici 2. pretkola nogometne Lige prvaka Dinamo je protiv prvaka Sjeverne Makedonije Shkupija u Maksimiru odigrao 2:2. Bila je to razočaravajuća predstava plavih i morat će u Skoplju za tjedan dana tražiti pobjedu da bi prošli u treće pretkolo, a u slučaju da tamo prođu vjerojatno će igrati pred praznim tribinama domaću utakmicu, navodi srpski list Mondo.

Razlog tome je neprimjereno ponašanje Dinamovih navijača na sjevernoj tribini koji su zajedno s navijačima Shkupija na jugu nekoliko puta tijekom utakmice vikali "ubij Srbina." Dinamovi navijači ''počastili'' su i gostujuće navijače skandirajući im "ubij Šiptara".

Srpski mediji primijetili su i velik propust organizatora koji su gostujućim navijačima dopustili unošenje zastave Oslobodilačke vojske Kosova (UČK) koju su shvatili kao provokaciju i očekuju kaznu UEFA-e.

"UEFA će imati puno posla poslije sraza između hrvatske i makedonske momčadi jer je u Zagrebu viđen još jedan u nizu skandala", piše Kurir.

Naslov portala Alo! navodi:

"Bruka - orilo se 'ubij Srbina' 

Hrvati i makedonski Albanci zajedno vrijeđali uz zastavu UČK."

Komentara 15

TO
tomislav10
10:57 20.07.2022.

Ignorirati srpske medije. To uopće nisu mediji već Vučićevi poltroni!

TT
tik tak
11:11 20.07.2022.

Zašto se srbi čude kad znaju da ih nitko ne voli...?Tolike zločine koje su počinili nad svim Narodima bivše Jugoslavije a očekuju da ih se voli..

PR
prajdali100
11:07 20.07.2022.

A što sad kmeče ? Naravno da je bilo krajnje neprimjerenog skandiranja ali to Vam je Vučićevo naslijeđe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije