TO SE RIJETKO VIĐA

Srpski mediji u deliriju nakon nestvarnog preokreta njihove reprezentacije

Basketball - Men's Quarterfinal - Serbia vs Australia
Foto: Evelyn Hockstein/REUTERS
1/2
06.08.2024.
u 17:14

Srbija se tako plasirala u polufinale, gdje će igrati s pobjednikom utakmice između SAD-a i Brazila. A srpski mediji su oduševljeni nakon sjajnog preokreta njihovih igrača. "Neka se spremi Dream Team", naslov je na Kuriru.

U četvrtfinalu olimpijskog košarkaškog turnira u Parizu, gledali smo uzbudljiv dvoboj između aktualnih svjetskih viceprvaka Srbije i osvajača brončane medalje iz Tokija, Australije. U napetoj utakmici koja je otišla u produžetke, Srbija je slavila rezultatom 95:90 i tako osigurala plasman u polufinale.

Australci su dominirali početkom susreta, zahvaljujući izvanrednim nastupima Pattyja Millsa i Josha Giddeya, i već u drugoj četvrtini ostvarili su prednost od čak 24 poena. No, Srbija se uspjela vratiti u igru tijekom drugog poluvremena, a na početku posljednje četvrtine preuzeli su vodstvo. U dramatičnom završetku, Mills je pogodio šut u padu s poludistance, izjednačivši na 82:82 i odvevši utakmicu u produžetak.

U dodatnih pet minuta, briljirao je Nikola Jokić. Iako je kapetan Bogdan Bogdanović vodio ekipu kroz cijeli susret, Jokić je u ključnim trenucima pokazao zašto je MVP NBA lige. Osim što je krao lopte i blokirao Giddeyja u presudnom trenutku, Jokić je donio Srbiji nedostižnu prednost. Utakmicu je završio s impresivnim učinkom od 21 poena, 14 skokova i osam asistencija, dok je Bogdanović dodao 17 poena.

Srbija se tako plasirala u polufinale, gdje će igrati s pobjednikom utakmice između SAD-a i Brazila. A srpski mediji su oduševljeni nakon sjajnog preokreta njihovih igrača. "Neka se spremi Dream Team", naslov je na Kuriru.

>> Ovako su izgledali mali vatreni prije nego su postali slavni. Neke od njih nećete prepoznati

Basketball - Men's Quarterfinal - Serbia vs Australia
1/21
 

Komentara 9

Avatar Kockasti
Kockasti
20:57 06.08.2024.

Jako bitno sto Kurir kaze. zasto se ne citira neki ozibljni sportski casopis iz susjedstva, a ne obicni tabloid. Naravno da ce susjedi biti sretni ako prodju sa ispod 40. Ova americka selekcija je najbolje sto trenuttno imaju. Odavno nisu bili jaci. od Atlante 1996

Avatar mikioni
mikioni
23:36 06.08.2024.

Ameri su upravo razbili Brazil sa 35 razlike. Neka se spremi Srbija.

BE
bendzola
18:19 06.08.2024.

A u kakvom će tek deliriju bit kad ih Ameri natrpaju 30 razlike...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije