SUSJEDI OČAJNI

Šok u Srbiji: Najavljivali su dvije olimpijske medalje, a onda su doživjeli debakl i razočaranje

Diamond League - Xiamen Diamond League
Foto: ALY SONG/REUTERS
1/2
06.08.2024.
u 14:37

Vuleta je završila tek na 16. mjestu s daljinom od 6.51 metar, dok je Gardašević završila 18. s tri centimetra kraćim skokom od sunarodnjakinje

Na Olimpijskim igrama u Parizu Hrvatska u skoku u dalj ima svog finalista, Filipa Pravdicu koji će večeras loviti svoju prvu medalju u karijeri. I dok će Hrvatska imati za koga navijati, u susjednoj Srbiji ipak nisu te sreće jer njihove dvije uzdanice u ženskoj konkurenciji neočekivano su podbacile.

Ivana Vuleta (djevojačko Španović), jedna od najvećih srpskih atletičarki u povijesti, ima problema s Ahilovom tetivom, no unatoč tome je računala na medalju. Međutim, bolovi su učinili svoje i završila je tek 16. s daljinom od 6.51 metar.

Druga uznadica, Milica Gardašević skočila je 6.48 metara što je samo tri centimetra kraće od Vulete, a što je bilo dovoljno za tek 18. mjesto. Taj skok je izvela u prvoj seriji, nakon čega su uslijedila dva iksa s kojima je završila svoj put na ovogodišnjim Olimpijskim igrama.

34-godišnja Vuleta iza sebe ima veliku karijeru koja dakako još nije gotova. Ima čak osam zlata, dva srebra i pet bronci s velikih natjecanja (bronca s OI iz Rija) te je aktualna europska i svjetska prvakinja, dok je Gardašević daleko od tih rezultata, ali je aktualna svjetska prvakinja u dvoranskom skoku u dalj. Zbog svega toga ovi rezultati su za Srbiju potpuni podbačaj.

Komentara 3

Avatar Trica
Trica
18:00 06.08.2024.

Koliko primjećujem,samo je nas dvojicu briga:)

Avatar Spalathos
Spalathos
18:49 06.08.2024.

Kakav je ovo tekst?! Koga briga za neke tamo strane sportaše, i to još iz neprijateljske zemlje. Ja osobno se žestoko veselim svim njihovim porazima.

BE
bendzola
17:08 06.08.2024.

Koga briga šta se događa na Bizantu i šta oni očekuju od bilo koga?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije