Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ALBERT NAĐ

Srpski reprezentativac o legendarnom vatrenom: 'Htio sam ga likvidirati, zubima zadaviti'

Lens: 1998., SP u nogometu, utakmica Hrvatska - Jamajka
Foto: Sinisa Hancic/PIXSELL
1/5
21.06.2024.
u 18:30

"Fenomenalan igrač, nisam vidio takvog igrača da ima tako izrađen centaršut iz punog trka i da te pogađa u trepavicu", rekao je Albert Nađ i ispričao svoje viđenje događaja iz 1999. godine

Bila je to 1999. godina. Na Maksimiru se igrala utakmica visokog rizika, Hrvatska protiv Jugoslavije. To je bila posljednja utakmica kvalifikacija za Euro 2000. u Belgiji i Nizozemskoj uoči koje je samo jedna reprezentacija mogla proći. Jugoslaviji je trebao bod dok je Hrvatska morala ići po pobjedu. Nažalost, završilo je neslavno za nas, 2-2, i to je bilo prvo i zasad zadnje europsko prvenstvo na koje se Hrvatska nije plasirala.

Bivši srpski reprezentativac Albert Nađ (50) gostovao je kod Nebojše Petrovića u emisiji Mojih TOP 11., gdje je spomenuo Roberta Jarnija s kojim je u to vrijeme igrao u Betisu. Naime, tu utakmicu je obilježio okršaj Zorana Mirkovića i Roberta Jarnija nakon kojeg je Mirković isključen.

"Imali smo fenomenalan odnos, čak i poslije onog incidenta u Zagrebu. U tom trenutku sam ga htio, ružno je to sada reći... Ali htio sam ga zubima zadaviti zbog Batice (Zorana Mirkovića, op.a). S Baticom sam igrao toliko godina u Partizanu i reprezentaciji, a u tom periodu smo Jarni i ja igrali u Betisu. U tom momentu da sam ga mogao likvidirati, likvidirao bih ga."

GALERIJA Koliko vrijede Vatreni: Gvardiol je među najskupljima na Euru, a moglo bi vas iznenaditi tko je najjeftiniji

Lens: 1998., SP u nogometu, utakmica Hrvatska - Jamajka
1/11

"Falila je samo mala iskra da to sve eksplodira. Svi znamo Baticu, znamo i mene. Utakmica je bila od izuzetnog značaja i visokog rizika. Sigurnije sam se osjećao u Zagrebu nego u Beogradu kada je nestalo struje. Jarni je inscenirao faul, vjerojatno mu je opsovao sve i svašta. Sudac Aranda je trčao prema nama i ja mu vičem, tu sam svašta rekao Jarniju, i oca i majku, i molim Arandu da ne da Mirkoviću crveni..."

Naravno, nakon utakmice su se vratili u Betis. "Vraćamo se, ja iz Beograda, on iz Zagreba. Pošto nismo imali direktne letove za Sevillu, morali smo ići preko Münchena i Frankfurta, pa za Madrid. Srećemo se u Frankfurtu na aerodromu, on vuče kufer... Idemo jedan prema drugom i smijemo se", kaže Nađ.

 

"Baš mu kažem: 'U tom momentu bih te likvidirao totalno'. Fenomenalan igrač, nisam vidio takvog igrača da ima tako izrađen centaršut iz punog trka i da te pogađa u trepavicu. Stjecajem okolnosti, imao sam prilike pa smo pričali. Bili smo i cimeri, ali kod Jarnija je sve vježba bila. Ostajao je poslije treninga u Hajduku po sat vremena i samo je centrirao", dodao je Nađ.

VIDEO Ovo je sastav Hrvatske protiv Italije: Dalić će napraviti veliku promjenu u momčadi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije