Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EURO 2024.

Ako uđemo u osminu finala, tamo nas najvjerojatnije čeka ova reprezentacija

Hamburg: Hrvastki igrači nakon  susreta Hrvatske i Albanije u 2. kolu skupine B na Europskom prvenstvu
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/2
21.06.2024.
u 11:10

Ako se sve odvije u korist hrvatske nogometne reprezentacije, drugo mjesto je sigurno, a onda nas čeka velika borba u osmini finala.

Španjolska nogometna reprezentacija je u drugome kolu grupne faze Europskog prvenstva svladala Italiju rezultatom 1:0 te tako kolo prije kraja osigurala plasman u osminu finala kontinentalne smotre. Ovakav rasplet ima i bitne posljedice za Hrvatsku. Španjolska je zasigurno prva u skupini.

Ostale pozicije nisu toliko jasne, a bit će odlučene 24. lipnja, kada se igraju posljednje utakmice. Hrvatska za prolazak u osminu finala mora pobijediti Italiju, bilo što manje od toga neće biti dostatno. Ako vatreni osvoje četiri boda, vjerojatno će proći dalje, ali pitanje je s kojeg mjesta.

Ako se sve odvije u korist hrvatske nogometne reprezentacije, drugo mjesto je sigurno. Hrvatska mora slaviti nad Italijom, a Španjolska mora pobijediti Albaniju. Čak i ako Hrvatska pobijedi, Albanija može poremetiti sve jer ima bolju gol-razliku. Ako naprave čudo i slave nad Španjolskom, mogu završiti ispred Hrvatske ako vatreni ne zabiju dovoljno golova Italiji.

Ako Španjolska pobijedi, a Hrvatska i Italija odigraju bez pobjednika, sve će biti u rukama sreće i rezultata u drugim skupinama. Teoretski nije nemoguće da dva boda budu dovoljna za prolazak, ovisno o uspjesima ostalih trećeplasiranih momčadi. Dakako, ako Hrvatska izgubi, Europsko prvenstvo završava.

VEZANI ČLANCI:

Prema projekcijama stranice We Global Football, specijalizirane za razne projekcije i simulacije nogometnih natjecanja, ako Hrvatska prođe skupinu, u osmini finala mogla bi igrati protiv čak 11 različitih reprezentacija, s najvećom vjerojatnošću susreta protiv Švicarske (32.16%). Ostale moguće opcije uključuju Njemačku (7.44%), Portugal (1.28%), Slovačku (0.72%), Tursku (0.60%), Rumunjsku (0.40%), Belgiju (0.24%), Škotsku (0.16%), Ukrajinu (0.08%) te Češku ili Gruziju (0.04%).

FOTO Koliko vrijede Vatreni: Gvardiol je među najskupljima na Euru, a moglo bi vas iznenaditi tko je najjeftiniji

Hamburg: Hrvastki igrači nakon  susreta Hrvatske i Albanije u 2. kolu skupine B na Europskom prvenstvu
1/11

Komentara 18

5S
505.scrtom
16:08 21.06.2024.

protiv švicarske !?, ajme opet protiv albanije.

Avatar Ričard
Ričard
13:10 21.06.2024.

Nema ispadanja prije 1/2 finala, oli si slabo pratija zadnje velike turnire?

ST
sttipe
20:37 21.06.2024.

Ako prođemo dalje i dobijemo njemačku, ne tribamo ni igrat!! Njemci dosta dobri, a suci će sudit malo reć domaćinski!!! 96', će bit limunada za to...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije