CEDEVITA

Start bez Whitea i reprezentativaca

 Cedevita
11.08.2015.
u 13:40

Zagrebački euroligaš i finalist ABA lige Cedevita pripremat će se u Svetom Martinu na Muri, a igrati će turnire u rujnu.

Bez petorice svojih reprezentativaca, košarkaši Cedevite započeli su pripreme za novu sezonu. Na sinoćnjoj prozivci pojavilo se 10 igrača, a to su Toni Katić, Fran Pilepić, Luka Babić, Lovro Mazalin, Karlo Žganec, Marko Arapović, Karlo Mikšić, Ivan Vučić, Mario Delaš i Markus Lončar.

Nedostajali su hrvatski reprezentativci Luka Žorić, Miro Bilan i Tomislav Zubčić te dvojica braniča koji igraju za druge zemlje - Nemanja Gordić (BiH) i Jacob Pullen (Cedevita) - ali i Amerikanac James White koji će doći 17. kolovoza.

Nedostaju i dvojica članova stručnog stožera, a to su Dražen Orešković koji je pomoćnik Duška Ivanovića u reprezentaciji BiH, a trenutno je odsutan i Dino Repeša, koji se nalazi na trenerskom seminaru u Litvi.

No, zato je tu Gianmarco Pozzecco, talijanska košarkaška legenda koja se priključila svom velikom prijatelju i šefu Veljku Mršiću. A prvi trener je pak spomenutu desetorku prepustio u ruke kondicijskog trenera Slavena Hlupića koji će ih "natjeravati" po Sljemenu, Tuškancu, Mladosti, Maksimiru...

- Od 21. do 30. kolovoza trebali bismo biti u termama Sveti Martin gdje bismo trebali postaviti sustav igre, pripremiti temeljnu taktiku. U rujnu ćemo pak igrati dva turnira i jednu utakmicu, sveukupno pet utakmica plus Kup Dražena Petrovića. Nećemo igrati puno utakmica jer nas u prvih devet dana ABA lige čeka pet utakmica, a u prvom mjesecu sezone odigrat ćemo 10 utakmica - prenio nam je Mršić.

Cedevitin prvi trener razmišlja i o tome da radu prve momčadi priključi i super talentiranog kadeta Džanana Musu koji trenutno brani boje reprezentacije BiH na kadetskom Eurobasketu. A na tom natjecanju Hrvatska stoji loše, jedina je selekcija bez pobjede u svojoj četvrtfinalnoj skupini (0-3). U toj selekciji cedevitaši su Jordano i Mihalić, a to će postati i najtalentiraniji momak iz tog naraštaja Sarajlija Darko Bajo.

>>Ukić: U karijeri mi nedostaje samo medalja s reprezentacijom!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije