DRUGO KOLO

Šteta za Petru Marčinko, ispala je u kvalifikacijama Australian Opena

Rijeka: Susret Hrvatske i Njemačke u Billie Jean King Cupu, Petra Marčinko - Anna Lena Friedsam
Nel Pavletic/PIXSELL
11.01.2023.
u 08:58

Marčinko, inače prošlogodišnja pobjednica juniorskog dijela turnira Australian Opena, u prvom kolu kvalifikacija je svladala Njemicu Monu Barthel 6-2, 6-4.

Petra Marčinko, 17-godišnja hrvatska tenisačica, zapela je u drugom kolu kvalifikacija na Australian Openu u Melbourneu, prvom Grand Slam turniru godine. U drugom kolu kvalifikacija bolja je od Marčinko bila iskusna, 31-godišnja američka tenisačica i 23. nositeljica kvalifikacija Coco Vandeweghe sa 6-4, 6-2.

Marčinko je odlično otvorila meč te je povela 3-0, ali kod vodstva 4-2 hrvatske tenisačice uslijedio je niz od četiri gema Njujorčanke Vandeweghe i prvi set 6-4. U drugoj dionici Marčinko je povela 1-0, a onda se dogodio još veći niz 128. tenisačice na svijetu koja je povela 5-1 i time riješila ovaj dvoboj.

Prije četiri godine Vandeweghe je bila među deset najboljih tenisačica na svijetu, a tijekom 2017. je igrala polufinale Australian Opena i US Opena.

Marčinko, inače prošlogodišnja pobjednica juniorskog dijela turnira Australian Opena, u prvom kolu kvalifikacija je svladala Njemicu Monu Barthel 6-2, 6-4.

Ispadanjem Marčinko hrvatski tenis je ostao bez predstavnika u kvalifikacijama Australian Opena.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije