Treći dan natjecanja bio je dobar dan za malo hrvatsko izaslanstvo u Miamiu. Biscayne zaljev ponudio je ponovno zahtjevne uvjete za jedrenje, lagani i promjenjivi vjetar, s dosta jakom morskom strujom, no naši jedriličari su sve zamke dobro pročitali.
Nakon šest jedrenja Tonči Stipanović je izvrstan peti u Laseru. U srijedu je u dva odrađena plova Tonči bio drugi i peti.
- U prvom plovu sam uglavnom bio oko četvrtog mjesta, međutim, zadnju stranicu niz vjetar sam odlično odradio i da mi nije zapeo jedan od konopa u manevru, ušao bih prvi u cilj. U drugom plovu sam u zadnju stranicu krenuo kao treći, nisam se mogao odlučiti na koju stranu, pa sam ostao u sredini, jedan me prošao s desne strane, jedan s lijeve. Dobro je, opet sam u igri! - zadovoljan je s razlogom Stipanović.
Ivan Taritaš je bio odličan sedmi u prvom plovu dana, te nešto slabiji 26. u drugom, i zasad zauzima 34. mjesto, što naravno također nije slab plasman u velikoj floti od 104 kormilara.
Napredovali su i Pavle Kostov i Petar Cupać u 49er-a na vrlo dobro 13. mjesto, a ono što je najvažnije da im je dan na moru napokon prošao bez nezgoda. U tri plova zabilježili su osmo, deseto i šesto mjesto i približili se topu deset, odnosno razini svojih prošlogodišnjih rezultata koji su ih doveli na sedmo mjesto svjetske ljestvice.
- Napokon je krenulo, lagano se dižemo iz dana u dan, svaki dan je sve bolje. Danas je polje bilo vrlo teško, s tri duge privjetrinske stranice i trebalo je izdržati. Niz vjetar smo išli odlično. Jako smo zadovoljni današnjim danom - kaže Pavle Kostov.
Još su tri dana natjecanja preostala na drugoj regati iz ciklusa Svjetskog kupa. U subotu će deset najboljih snage odmjeriti u finalnom plovu za odličja.
Stipanović izvrstan peti u Miamiju
Regata Svjetskog kupa u jedrenju u američkom Miamiu stigla je do polovice. Tonči Stipanović nakon šest jedrenja za klasu Laser zauzima izvrsno peto mjesto, Ivan Taritaš je u istoj klasi solidan 34., dok su Kostov/Cupać u 49er-u nakon devet jedrenja napredovali na jako dobro 13. mjesto.
Još nema komentara
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.