Dinamo Ante Čačić o reprezentaciji

Što je manje kockica na dresu, manje je strasti u igri

ante čačić
Antonio Bronić/Pixsell
02.03.2012.
u 13:21

Žao mi je zbog Hajdukovih problema, volio bih da su jači jer bismo i mi imali veći poticaj. No neću sad o derbiju, meni je derbi u subotu s Osijekom

Sammir, Calello, Šimunić, Špehar, a možda i Badelj i Beqiraj neće biti u sastavu za sutrašnji sraz Dinama s Osijekom.

– Da, imamo poteškoća jer su igrači bili u reprezentaciji, ima umora, Beqiraj je tek u petak ujutro došao u Maksimir – kazao je trener plavih Ante Čačić koji je prošlog vikenda uživo pogledao susret Osijeka i Splita.

– Vidio sam odlično poluvrijeme Osijeka, sva tri gola zabili su iz akcija, a imali su i još prilika protiv Splita koji je ozbiljna momčad. U drugom dijelu poljuljao ih je pogodak i isključenje, ali bila je to predstava kojom se, u hrvatskim uvjetima, možemo ponositi, a igrači Osijeka nogometno su pismeni.

I dalje je zanimljivo hoće li priliku dati dosad izuzetno učinkovitom Ibanezu ili svom ''liblingu'' Pivariću.

– Neke stvari nisu za javnost. Pivarić je dobio priliku u Karlovcu i iskoristio je, Ibanez je prije te utakmice imao problema s trbušnim zidom pa ga nisam stavio zbog teškog terena. U Pivarića imam povjerenje i mislim da oni samo koriste jedan drugome kao konkurenti, a Ibanez nije izgubio svoje mjesto.

Hajdukov trener Balakov rekao je da je Dinamo u odnosu na Hajduk druga dimenzija.

– Prilike kod njih su teške, sad im je došao i taj novi slučaj starog duga. Nažalost, nisu u dobroj situaciji, a to se mora odraziti na trenera i na momčad. I zbog toga je Dinamo druga dimenzija, mi tih financijskih problema nemamo. Onda nisu pobijedili ni Istru. Želim im da budu jači, da budu jači poticaj Dinamu, ta dva kluba trebaju vući naš nogomet, bilo bi lijepo kad bi nam se i drugi priključili.

Hajduk će tri dana prije dolaska u Maksimir igrati prijateljsku utakmicu sa Šahtarom, nije li to malo neozbiljno?

– To im je vjerojatno jedini slobodni termin, a revijalna utakmica može im biti i poticaj za susret s nama. No, pustimo Hajduk, meni je derbi u subotu s Osijekom. OK, Hajduk je druga dimenzija, ali nama je ovaj tjedan čak i ključan, utakmica s Osijekom i kup s Istrom.

Čačić je gledao i susret Hrvatska – Švedska, zanimljivo ga je komentirao:

– U utakmicu smo ušli previše prijateljski. Nakon utakmice sam se našalio rekavši da, što je manje kockica na dresu reprezentacije, sve je manje strasti u igri.

Ključne riječi

Komentara 15

DE
derin
13:53 02.03.2012.

Šta je je, dres nije oduševio, totalno je makao kockice sa strane.

OB
-obrisani-
14:33 02.03.2012.

Sto je sad problem ,Dres? ! nista lakse nego promjeniti .... ono sto je plavo nek bude kockasto a onaj kockasti djelic izmjene u plavo , crveno ili bijelo.... ako je do toga...

JA
jadre
13:53 02.03.2012.

...dres sve više na modri Dinamov a bogme i posjeta je skoro ko i na Dinamovoj tekmi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije