KALKULACIJE

Što ovaj poraz znači za Hrvatsku? Prijeti nam neugodan scenarij, ali ubrzo ga možemo izbjeći

Susret Portugala i Hrvatske u 1. kolu Lige nacija
Foto: Joao Rico/PIXSELL
1/5
05.09.2024.
u 23:07

Drugu utakmicu u rujanskom ciklusu Hrvatska igra već u nedjelju od 20.45 kada na osječkoj Opus Areni gostuje Poljska. Poljaci su u drugom susretu u našoj skupini pobijedili Škotsku na gostovanju s 3:2

Hrvatska nogometna reprezentacija porazom je otvorila novu sezonu Lige nacija. Izabranici Zlatka Dalića izgubili su s 2:1 od Portugala u Lisabonu. Domaćin je već u 7. minuti pogotkom Dioga Dalota došao u vodstvo, a onda je Cristiano Ronaldo u 34. minuti udvostručio prednost europskog Selecaa. Dalot je nakon gola u hrvatsku, zabio i u svoju vlastitu mrežu u 41. minuti. Do kraja dvoboja rezultat se nije mijenjao.

Drugu utakmicu u rujanskom ciklusu Hrvatska igra već u nedjelju od 20.45 kada na osječkoj Opus Areni gostuje Poljska. Poljaci su u drugom susretu u našoj skupini pobijedili Škotsku na gostovanju s 3:2. 

Susret Portugala i Hrvatske u 1. kolu Lige nacija
1/8

Jasno je da bi Hrvatskoj nakon uvodnog poraza najviše odgovarao remi druge dvije reprezentacije iz naše skupine, ali sada se pobjeda u nedjelju nameće kao obavezna u kontekstu očuvanja statusa u Ligi A za sljedeću sezonu. Podsjetimo, prve dvije reprezentacije iz svake skupine idu u četvrtfinale u ožujku sljedeće godine, a posljednjeplasirana momčad iz skupine ispada u Ligu B. Također, dođu li vatreni do četvrtfinala Lige nacija, imat će i mjesto među prvim nositeljima na ždrijebu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. koji će se održati u prosincu.

Poljaci su do pobjede u Škotskoj došli na samom kraju dvoboja, u 96. minuti. Taj bi se pogodak mogao pokazati presudnim u konačnom poretku, iako se do kraja ima igrati još pet kola. Nakon Portugala i Poljske u rujnu, Hrvatska će u listopadu igrati protiv Škotske kod kuće, odnosno Poljske u gostima.

Standings provided by Sofascore

Komentara 1

PA
Pametanumoruludih
23:49 05.09.2024.

Biti ce zadnji u grupi bez boda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije