Tko će doći na klupu?

Stojko traži izbornika profesionalca, evo tko su glavni kandidati!

09.03.2018.
u 17:51

Tko će doći nakon Repeše (2014.), Perasovića (2015.), Petrovića (2016. i 2017.) i Ivice Skelina (2017.)?

Nakon što je jedan dobar trenerski zanatlija posrnuo pod teretom pritiska sudbinskih utakmica za hrvatsku košarku, radno mjesto stratega muške reprezentacije opet je otvoreno i čovjek za kojeg se HKS-ovi čelnici odluče bit će peti izbornik u pet godina.

Tko će uzeti vrući krumpir?

No, tko će doći nakon Repeše (2014.), Perasovića (2015.), Petrovića (2016. i 2017.) i Ivice Skelina (2017.)? To još ne znamo, ali znamo koga čelnici HKS-a preferiraju. Predsjednik Saveza Stojko Vranković volio bi da to bude Perasović, a Rađa preferira Trinchierija i obojica se čine dobrim rješenjem. Perasović zbog igračke karizme i trenerske kvalitete, ali i činjenice da bi sigurno bio jako motiviran jer ono što mu se dogodilo na Eurobasketu 2015. (ispadanje u osmini finala od Češke) nikako nije njegova prava slika. Osim zbog svoje trenerske avangarde, Trinchieri bi bio pogodan i zbog činjenice da bi kao stranac bio pošteđen refleksija loših međuljudskih odnosa kakvih je u hrvatskoj košarci napretek. Doduše, imao bi taj isti Trinchieri i jaku opoziciju jer bi bio prvi stranac izbornik pa bi kao takav zacijelo osjetio svu snagu hrvatskog jala.

No, ne čini nam se realnim da će ijedan od spomenute dvojice postati hrvatski izbornik, pogotovo ne u situaciji kada u kvalifikacijama imamo 1:3 pa ni jedan Gregg Popovich ne može jamčiti da će Hrvatska otići na SP. Zapravo, u aktualnom trenutku njihovih karijera ni jednom od njih dvojice takav angažman ne bi odgovarao. Jer, obojica su ove sezone u svojim euroligaškim klubovima dobili otkaze (Peras u Efesu, Trinko u Bambergu) pa bi mogući krah s Hrvatskom bio značajan udar na njihovu tržišnu cijenu. A obojica će biti u prvom redu kada euroligaši na ljeto krenu s kadrovskim promjenama. Uostalom, Perasović je prije mjesec dana bio na korak do Barcelonine klupe, na koju je ipak sjeo Svetislav Pešić.

1/3

Razgovori s kandidatima

Dakle, Vranković i Rađa, i njihovi najbliži suradnici, moraju se dobro okrenuti oko sebe i još jednom vidjeti koji su to hrvatski treneri slobodni jer Stojko je ionako kazao da je jedna od velikih pogrešaka bilo upravo to što je izbornik bio i klupski trener.

- Aco i Skelin radili su to volonterski, a ako mislimo ozbiljno raditi, potreban nam je profesionalac. U ponedjeljak imamo sjednicu Stručnog savjeta na kojoj bismo trebali odlučiti s kojim ćemo sve kandidatima razgovarati.

A slobodni hrvatski treneri su Jasmin Repeša, Dražen Anzulović, Damir Mulaomerović i Danijel Jusup, a o profesionalnom angažmanu sigurno bi se dalo razgovarati i sa zaposlenima Antom Nazorom (Cibona) i dvojcem Slaven Rimac (Cedevita) - Jurica Golemac (Sixt Primorska). 

Komentara 11

Avatar arba_arba
arba_arba
19:46 09.03.2018.

Ciro Blazevic je slobodan

PR
prajdali100
18:38 09.03.2018.

Anto Nazor ! Rad, rad i opet, krvavi rad pa će se stvari pokrenuti.Raditi na kultu reprezentacije i skupiti sve glave.

Avatar comandante
comandante
06:44 10.03.2018.

Imamo samo dva problema, nema novaca i nema ih tko naći donijeti i drugo nemamo ozbiljnog trenera za taj posao a da je slobodan...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije