TRAGEDIJA U ŠPANJOLSKOJ

Stravični detalji ubojstva 11-godišnjeg nogometaša: Mladić (20) ga izbo 11 puta, ubojica imao mentalne poteškoće

Catalan separatist leader Puigdemont returns to Spain despite arrest warrant
Foto: LORENA SOPENA/REUTERS
1/2
20.08.2024.
u 10:50

Žrtva, koja je imenovana kao Mateo, navodno se igrala s drugom djecom kada ga je u nedjelju ujutro napala osoba oštrim predmetom. Napad se dogodio u sportskom centru Ángel Tardío u Mocejonu u središnjoj Španjolskoj.

Španjolska policija u ponedjeljak je uhitila 20-godišnjeg mladića, koji je priznao da je odgovoran za tragično ubojstvo 11-godišnjeg Matea u dvorani Ángel Tardío u Mocejónu u središnjoj Španjolskoj. Mladić je navodno izbo dječaka 11 puta. Prema izvještajima Cadena SER, osumnjičeni je priznao da je on izvršio napad, ali je kazao da je to "bio njegov drugi ja" i "bio sam tamo, ali nisam bio to ja." Takvi komentari ukazuju na moguće mentalne probleme osumnjičenog, što još uvijek nije potvrđeno.

Osumnjičeni je identificiran zahvaljujući snimkama nadzornih kamera iz dvorane te praćenjem GPS-a njegova mobilnog telefona. U akciji pod nazivom 'Operacija Kavez', koja je uključivala više jedinica španjolske policije, pronađen je u kući svog oca u Mocejónu.

Prema izvorima iz Civilne zaštite, osumnjičeni je prije godinu i pol dana napustio kuću zbog mentalnih problema. "Imao je mentalne probleme i trebalo je neko vrijeme da ga pronađemo", rekao je izvor. Također, 'Diario de Sevilla' izvještava da je osumnjičeni u trenutku uhićenje bio u deliriju i nije mogao voditi koherentne razgovore. 'ABC' navodi da je otac osumnjičenog potvrdio da njegovo dijete ima intelektualni invaliditet od 70%, koji se smatra ozbiljnim.

Asell Sánchez, glasnogovornik obitelji žrtve, izrazio je žaljenje zbog tragedije: "Primili smo vijest s mirom, znajući da će pravda biti zadovoljena za Matea. Ne želimo osvetu, samo pravdu." Predsjednik vlade Španjolske, Pedro Sánchez, također je izrazio suosjećanje: "Sva moja ljubav i suosjećanje za obitelj i prijatelje malenog. Nemoguće je zamisliti toliku bol i patnju."

VEZANI ČLANCI:

Podsjetimo, žrtva, koja je imenovana kao Mateo, navodno se igrala s drugom djecom kada ga je u nedjelju ujutro napala osoba oštrim predmetom. Osumnjičenik je navodno pobjegao s mjesta događaja u sivom Ford Mondeu. Napad se dogodio u sportskom centru Ángel Tardío u Mocejonu, oko 10:00 po lokalnom vremenu.

FOTO Schwarzenegger, The Rock, Statham: Ovi slavni glumci bili su sportaši, neki su imali impresivne karijere

Catalan separatist leader Puigdemont returns to Spain despite arrest warrant
1/12
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije