što kažete?

Stručnjak za transfere otkrio iznos za koji Oršić odlazi u Englesku: Nije baš kako se govorilo

Zagreb: Ante Čačić i Mislav Oršić održali konferenciju za medije
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
06.01.2023.
u 09:30

Nešto niži iznos ipak ne iznenađuje jer je engleski klub trenutno na začelju ligaškog poretka i nije baš u mogućnosti trošiti enormna sredstva već treba što više igrača i svježe krvi ne bi li se izvukao iz problema. Naime, u 18 odigranih kola upisali su čak 12 poraza.

Pitanje je trenutka kada će engleski prvoligaš Southhampton predstaviti novo pojačanje u svojim redovima, donedavnog golgetera Dinama, Mislava Oršića. Napadač zagrebačkog kluba sjajnim je igrama na Svjetskom prvenstvu u Kataru, ali i ranije u Ligi prvaka za Dinamo dospio u fokus međunarodne nogometne javnosti.

Posebno je zapeo za oko Englezima koji su ga i ranije pokušali dobiti, no Orša je tada odbio ponudu i na oduševljenje navijača ostao u Dinamu te neke od najljepših pogodaka postigao upravo premijerligašima. No, sada je stigla ponuda Southamptona koju su s Maksimira prihvatili, no otvorilo se pitanje za koliko?

Nagađanja po internetu kretala su se između 6 i 10 milijuna eura uz spominjanje dodatnih bonusa, ali stručnjak za transfere Fabrizio Romano sada se oglasio i otkrio cijenu za koju je Oršić otišao na Otok.

- Mislav Oršić iz zagrebačkog Dinama će potpisati za Southampton. Sve je dogovoreno, a igrač je prošao prvi dio liječničkog. Odšteta Dinamu iznosi 6 milijuna funti. Dokumentacija za transfer se priprema kako bi se Southampton fokusirao na dovođenje još novih igrača - napisao je Romano na svom Twitteru.

Preračunamo li u eure, riječ je o 6.8 milijuna eura, a bonusi se ne spominju. Nešto niži iznos ipak ne iznenađuje jer je engleski klub trenutno na začelju ligaškog poretka i nije baš u mogućnosti trošiti enormna sredstva već treba što više igrača i svježe krvi ne bi li se izvukao iz problema. Naime, u 18 odigranih kola upisali su čak 12 poraza.

Standings provided by Sofascore

Komentara 14

RO
romobil
09:52 06.01.2023.

I dalje navijamo!?

FR
freeshooter
13:09 06.01.2023.

...nemogu nikako prožvakati gubitak Orše i ovaj loš transfer... mogu samo ponoviti, taj novac iz transfera zaradi u jednoj europskoj tekmi kao protiv Tottenhama, jednim njegovim golom protiv Chelsea zaradio je skoro 2mil... i na kraju da ode u Championship, jer ovo je očajan Southampton koji sigurno ispada, pa neki dan su doma izgubili da nisu niti zapucali na gol protivnika uz nesuvislu niželigašku igru... tko je gurnuo Oršu u ovakvu avanturu, umjesto sjajnog nastavka karijere... ja ne vjerujem da je ovo što si je Orša želio, ovo je isforsirano, jako loše... Orša legendo ne potpisuj, vrati nam se...

RB
Rastu Brojke
11:59 06.01.2023.

Govorilo se 6-10, pa pipe da nije baš tako, a onda piše 6.8. Rekao bih da je tako kako se pisalo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije