Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPLIT U 12. kolu NLB lige žuti gostuju u Domžalama (19 sati)

Subotić: Pobjeda protiv Heliosa naš je imperativ!

16.12.2008.
u 11:28

Tri poraza u nizu ne mali su uteg na plećima splitskih košarkaša pred susret u Domžalama s Heliosom. Kada bi trenutačni položaj na tablici ili broj pobjeda i poraza bio ključan za ishod toga susreta, onda bi se moglo reći da su žuti favoriti.

Helios je dosad u 11 kola ostvario samo dvije pobjede. Uspjeh bi učvrstio žute na sadašnju poziciju u regionalnoj ligi, a ih poraz bi ih gurnuo prema donjem dijelu prvenstvene ljestvice. Ako žuti nadigraju i pobijede Helios, onda će postati sasvim jasno kamo smjera splitska momčad u nastavku prvenstva.

– Nemamo što kriti. Pobjeda je nakon tri uzastopna poraza imerativ. Bez kažnjenog Štembergera bit će izuzetno teško. Najjače oružje domaćina je agresivnost te skok pod oba koša.

- Ako to eliminiramo i zaustavimo najboljeg domaćeg igrača, Amerikanca Jacobsona, mogli bismo u Sloveniji pobijediti. Moramo, košarkaški rečeno, biti spremni za tučnjavu. Za pobjednika bit će odlučujuća borba pod košem, manji broj izgubljenih lopti i neki drugi detalji.

- Naravno, valja dobro odigrati obranu uz učinkovit napad nego je to bilo na nekim našim zadnjim utakmicama – kazao je trener Žutih Slobodan Subotić.

Poput Subotića razmišlja i kapetan Žutih Andrija Stipanović, koji ističe obranu jer će vjerojatno biti odlučujuća za pobjednika.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije