Sustigla ih kazna

Suci iz Calciopolija moraju vratiti Savezu 3,9 milijuna eura!

'lopta2'
''
17.10.2012.
u 21:19

Paolo Bergomi, čovjek koji je određivao tko će suditi koju utakmicu, dobio je najveću kaznu - milijun eura.

Sud je odredio je da nogometni suci umiješani u aferu Calciopoli, koja je 2006. godine uzdrmala sportsku javnost na Čizmi, Talijanskom nogometnom savezu moraju platiti odštetu od 3,9 milijuna eura. Najviše je po džepu dobio Paolo Bergomi, čovjek zadužen za delegiranje sudaca na utakmice. On mora platiti milijun eura! Njegov kolega Pierluigi Pairetto bit će "lakši" za 780.000 eura. Bivši dopredsjednik Talijanskog nogometnog saveza, Innocenzo Mazzini, ispisat će ček na 680.000 eura, a bivši suci Massimo De Sanctis i Tulio Lanese dužni su po 490.000 eura.

Devet preostalih osuđenika dobilo je manje novčane kazne, a svi imaju pravo žalbe na odluku.

Komentara 1

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
22:03 18.10.2012.

"nevini" inter treba staviti pred sud. e kad bi samo fachettia i morattia pritisnuli, kaj bi sve ptičice propjevale....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije