STROGA PRAVILA

Šuker: Facebook može, ali samo dok pobjeđuju. Vida: Ja sam ga ugasio

Hrvatska reprezentacija
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
10.10.2014.
u 13:45

– Kvalifikacije za EP tek su počele, vidjet ćemo kako će se stvari razvijati, a Bugari su vrlo opasni i trebamo biti jako oprezni – rekao je Rakitić

U četvrtak prijepodne na zagrebačkom aerodromu gledali smo modnu reviju skupocjenih švicarskih satova. S ruku nogometnih reprezentativaca bliještali su Hubloti i Rolexi, a kako dečki mijenjaju klubove i odlaze iz boljih u najbolje, primjereno tome mijenjaju i satove. Danas su u modi oni boje zlata. Zato će njihovu svlačionicu za vrijeme utakmice s Bugarskom u Sofiji trebati dobro zaključati.

Spletke su stara fora

Uoči puta u Sofiju glavna je tema bila aktualna izbornikova kritika da igrači previše vremena provode na Facebooku i Twitteru, a da vrlo malo, ako i uopće, međusobno razgovaraju.

– Sve svoje račune na društvenim mrežama ugasio sam prije godinu i pol. Ne nedostaju mi ni Facebook, ni Twitter, ni Instagram. Ja sam stara garda, zabavlja me kartanje s Olićem i Pranjićem – kazao je Domagoj Vida, a o toj temi svoje je stajalište iznio i predsjednik HNS-a Davor Šuker:

– U moje doba nije bilo interneta, mi smo stalno visili na telefonu. Nije važno hoće li netko biti na Twitteru, ni mene nitko kao igrača nije pitao što radim prije ili poslije ručka. Bilo je glavno da sam spreman na treningu i da dobro igram. Evo vam primjera, kad je Real bio prvi, medijski se spletkarilo s izlascima igrača Barcelone, gledalo se tko je u kafiću, tko u diskoteci... Kad su oni bili prvi, onda su za isto to optuživali nas u Madridu. Živimo od rezultata, živimo za to da odemo na EP i SP, a sve ostalo baca se u vodu – kaže Šuker.

Društvo u crvenim trenirkama tek je za četvrtak navečer imalo zakazan sastanak na kojem je Bugarska bila glavna tema pa igrači o suparniku nisu previše razgovarali.

– Kvalifikacije za EP tek su počele, vidjet ćemo kako će se stvari razvijati. Bugari su jako opasni, koncentracija nam ne smije pasti. Želimo pobijediti – kazao je Ivan Rakitić, a Domagoj Vida, koji bi na stoperskoj poziciji trebao igrati umjesto ozlijeđenog Dejana Lovrena, dodao:

– U Dinamu igram na mjestu desnog beka, a najbolje se snalazim na poziciji stopera. S Ćorlukom dugo nisam igrao, ali obojica znamo posao i neće biti problema, vjerujem u sebe.

Zbog ozljede Lovrena, reprezentaciji se priključio Gordon Schildenfeld.

– Ispalo je tako, na Dejanovu žalost. Osjećam se dobro i spreman sam pomoći. Nadam se pobjedi, bit će teško. Nisu Bugari više kao nekad, uvijek su neugodni.

Bugari željni natjecanja

Izbornik Niko Kovač o suparniku je kazao:

– Bugari su disciplinirani, igraju u formaciji sličnoj našoj i neće srljati, no mi smo kvalitetniji.

Davor Šuker još je rekao:

– Bugari dugo nisu igrali na europskim i svjetskim prvenstvima i jasno nam je kolika je njihova želja da to promijene. U nekoj utakmici, budemo li lošiji, možemo i izgubiti bodove, ali onaj osnovni cilj, a to je, ponavljam, da budemo sudionici velikih natjecanja, moramo ispuniti.

>> Tri godine čekamo veliku pobjedu u gostima. Vrijeme je!

Komentara 1

DE
derin
14:06 10.10.2014.

Molimo vas izgasite kovača, carstvo za cicu ili nekog drugog trenera kojemu reprezentacija neće biti prvi ozbiljan posao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije