Ajax dobio krila nakon Dinama, sada želi 2. mjesto

Sulejmani: Mali Kovačić već sada je veliki nogometaš!

'18.10.2011., Maksimir, Zagreb - Nogometna utakmica 3. kola skupine D Lige prvaka, GNK Dinamo - Ajax. Josip Simunic. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL'
'Slavko Midzor/PIXSELL'
19.10.2011.
u 00:30

Da smo mi prvi zabili, možda bi se sve okrenulo na našu stranu. Nije nam lako nakon tri poraza u skupini, ali ozračje u svlačionici nije loše – kazao je Tomečak

Sportski direktor Ajaxa, legendarni nogometaš Dany Blind je rekao:

– Zadovoljni smo, imali smo sedam-osam pravih šansi, realizirali smo dvije i zasluženo osvojili tri boda. Ova nam pobjeda ostavlja šanse za osvajanje drugog mjesta u skupini, Lyon je jaka momčad i s njima ćemo se dobro potući za tu drugu poziciju.

Je li ovo bila najbolja igra vaše momčadi ove sezone?

– Igrali smo dobro i na početku, pa smo onda uletjeli u niz remija. Ova nam pobjeda mnogo znači za samopouzdanje – rekao je Blind, čiji je sin Daley bio na Ajaxovoj klupi.

Ajax najbolji ove sezone

Jedan od najboljih Ajaxovih igrača sinoć je svakako bio povremeni srpski reprezentativac Miralem Sulejmani, koji je asistirao Boerrigteru za prvi gol:

– Otvorilo se dosta prostora, navukao sam na sebe nekoliko plavih igrača i pravodobno dodao Boerrigteru, koji je maestralno završio akciju. Ovo su važni bodovi, no još je ostalo dosta do kraja, sjećam se, uostalom, da je Dinamo prije tri godine slavio u Amsterdamu. Dakle, ništa još nije gotovo, a ova nam je pobjeda bila ucrtana na tom putu do drugog mjesta u skupini – rekao je Sulejmani i nastavio:

Predigra za Feyenoord

– Bilo je teško u prvom dijelu, obje su momčadi imale dosta prilika, a presudilo je što smo ih napali početkom drugog dijela i zabili gol, nakon čega je Dinamo morao juriti rezultat. Može se reći da je ovo bila naša najbolja utakmica sezone i ova nam je pobjeda sjajna uvertira za nedjeljni derbi s Feyenoordom.

Sulejmani je na kraju želio naglasiti:

– Ova mala Dinamova osmica, Kovačić, je l' tako, sjajan je igrač! Pred njim je velika karijera, već sad je kompletan igrač!

A Ivan Tomečak žalio je za propuštenim šansama:

– Da smo mi prvi zabili, možda bi se sve okrenulo na našu stranu. A ovako se bilo teško vratiti. Nije nam lako nakon tri poraza u skupini, ali ozračje u svlačionici nije loše, skupa smo i znamo da samo zajedno možemo izaći iz ovoga – smatra Tomečak.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije