SJAJNA UTAKMICA

Šutalo konačno dolazi na zelenu granu u Ajaxu: 'Počinje izgledati kao vođa obrane'

Europa League - Group B - Ajax Amsterdam v AEK Athens
Foto: Piroschka van de Wouw/REUTERS
1/4
16.12.2023.
u 08:37

Josip Šutalo je ovoga četvrtka odigrao sjajnu partiju u pobjedi nizozemskog velikana Ajaxa protiv grčkoga prvaka AEK-a rezultatom 3:1. Utakmica je odigrana u sklopu 6. kola grupne faze Europske lige, a pomalo, sentimenti prema hrvatskom braniču počinju se mijenjati

Ovoga ljeta velike transfere ostvarila su čak tri donedavna nositelja Dinamove igre. Dominik Livaković otišao je u Fenerbahče i natječe se s Galatasarayem za vodeće mjesto na tablici. Luka Ivanušec se oporavio od ozljede i sada s Feyenoordom sjedi na drugom mjestu nizozemskog prvenstva.

Ipak, možda je najteži period prilagodbe imao hrvatski reprezentativac i stoper, Josip Šutalo. Početak sezone bio je katastrofalan za nizozemskog diva koji je u jednome trenutku pao na dno tablice. Brojne i žestoke kritike došle su na račun Šutala i drugog hrvatskog reprezentativca, Borne Sose, koji je u Ajax stigao iz Stuttgarta.

GALERIJA Dinamo unutar 10 minuta srušio Ballkani (3:0) i osigurao europsko proljeće

Europa League - Group B - Ajax Amsterdam v AEK Athens
1/21

Međutim, čini se da stvari polako idu na bolje. Ajax je peti na ljestvici, a Josip Šutalo je zaradio pohvale zbog nastupa u utakmici protiv AEK-a ovoga četvrtka. Nizozemski velikan je pobijedio grčkog prvaka AEK rezultatom 3:1, a hrvatski stoper je od prve do zadnje minute izvrsno odradio svoj zadatak.

VEZANI ČLANCI:

"Josip Šutalo odigrao je protiv AEK-a svoju najbolju utakmicu otkad je stigao u Ajax. Konačno se vidjelo da se osjeća ugodno na terenu. Centralni branič Ajaxa polako počinje izgledati kao vođa obrane, zbog čega je i doveden iz zagrebačkog Dinama", napisao je nizozemski Voetbal international.

Obzirom da je Ajax za Šutala platio 20 milijuna eura, očekivanja su bila "očekivano" visoka, a u periodu prilagodbe na novu sredinu i momčad nisu pomogli niti veliki unutarnji problemi u klubu. Čini se da je sada, promjenom trenera i prilagodbom momčadi, sve krenulo na bolje, a dobar indikator mogao bi biti niz od četiri pobjede, tri domaće i jedna europska.

VIDEO Ancelotti o Modrićevom promašenom penalu: Ne znam što se događa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije