'posve neprihvatljivo'

Šveđani jedinstveni, osudili rasistički napad na Durmaza

Jimmy Durmaz
Foto: Reuters/Pixsell
1/4
26.06.2018.
u 21:00

Durmaz je nakon utakmice bio meta švedske javnosti, a dobio je i niz prijetnji smrću te rasističke komentare

Švedska nogometna reprezentacija ujedinila se oko veznjaka Jimmya Durmaza koji je postao meta rasističkih uvreda nakon poraza od Njemačke (1:2) u susretu 2. kola F skupine svjetskog prvenstva.

Veznjak Toulousea je u sudačkoj nadoknadi napravio prekršaj nakon kojeg je Njemačka golom Tonija Kroosa stigla do pobjede.

Durmaz je nakon utakmice bio meta švedske javnosti, a dobio je i niz prijetnji smrću te rasističke komentare zbog svog porijekla. Durmaz je rođen u Švedskoj, no porijeklom je Sirijac.

- Ne možemo tolerirati da neki igrač bude izložen prijetnjama i uvredama. To je posve neprihvatljivo - kazao je glavni tajnik Švedskog nogometnog saveza Hakan Sjostrand poručivši kako su prijetnje prijavljene policiji.

Prema pisanju švedskih medija igrači su se ujedinili oko Durmaza i na taj način su mu željeli pokazati podršku.

Švedska kolo prije kraja natjecanja po skupinama ima tri boda, kao i Njemačka, a u vodstvu je Meksiko sa šest bodova. Upravo će Švedska i Meksiko u zadnjem kolu odučiti o putniku u osminu finala.

Komentara 4

DU
Deleted user
23:29 26.06.2018.

Bar himnu pjeva a ne ko onaj naš

RM
ruzica_mario
21:58 26.06.2018.

svedjani ljubitelji talibana

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije