Ključne godine u karijeri Ivice Kostelića

Sve je krenulo pobjedom u Aspenu

Ivica Kostelić
Foto: VL
1/4
22.02.2010.
u 12:36

Da nije ozljeda, karijera Ivice Kostelića bila bi daleko bogatija odličjima.

Aspen 2001. - startni broj 64

Još i danas drži rekord, nitko nikad prije ni poslije nije pobijedio u Svjetskom kupu sa startnim brojem 64 kao Ivica toga 25. studenoga 2001. Bio je to pravi početak, potvrda da je Ivica veliki potencijal. Nakon toga su ga samo ozljede mogle zaustaviti do najvećih dometa.

Sezona koju je počeo u Aspenu završila je 9. ožujka 2002. u Flachauu. Taj je austrijski gradić svjedočio Janičinu osvajanju velikoga Kristalnog globusa, a Ivica je novom pobjedom u Flachauu osvojio prvo mjesto u poretku slalomaša i mali Kristalni globus.

Od Aspena te 2001. godine naš je najbolji skijaš u karijeri stigao do 12 pobjeda. Uz naslov svjetskog prvaka još je osam puta pobijedio u slalomu u Svjetskom kupu. Tome je dodao pobjedu u superkombinaciji u Reiteralmu i klasičnoj kombinaciji u Kitzbühelu.

St. Moritz 2003. - Zlatni na SP-u

Te 2003. Janica i Ivica postali su prvi brat i sestra koji su pobijedili u Svjetskom kupu istog dana (5. siječnja, na Janičin rođendan). Ivica je imao niz od tri pobjede, no u završnici naslov je odnio Palander. No Ivica je postao svjetski prvak osvojivši zlato u St. Moritzu.

Iako je Ivica imao ozljeda i operacija i prije većih uspjeha u skijanju, noćni slalom u siječnju 2005. ostat će mu u iznimno ružnom sjećanju. Težak pad na zaleđenoj stazi odveo ga je do Basela i nove operacije koljena, do novih rehabilitacija i polaganog povratka na staze.

Olimpijska medalja 2006. godine u Torinu

Osvojit ću olimpijsku medalju, pisalo je iznad kreveta Ivice Kostelića, i taj je cilj ostvario u Torinu 2006. godine. Kombinacija, koja se vozila klasično (spust i dvije vožnje slaloma) donijela je to veliko slavlje za obitelj Kostelić, srebro je bilo ispunjenje sna.

Komentara 2

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
17:43 22.02.2010.

svaka čast.....

RE
remax
18:13 22.02.2010.

Porodica Kostelic je ponos Hrvtskoj za sva vremena,,,,,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije