Podvodni ribolov

Sve u znaku SP-a u Malom Lošinju 2010. godine

'ribolov1_vap_ipl_191109'
'Photoshop'
19.11.2009.
u 18:13

Tradicionalno godišnje okupljanje članova, prijatelja i simpatizera sportsko-ribolovnog društva Škarpina iz Nerezina ove je godine održano u znaku Svjetskog prvenstva u podvodnome ribolovu koje će se iduće godine održati u Malom Lošinju.

Tu veliku priredbu organizirat će Udica iz Malog Lošinja i Škarpina.

Stigao još jedan sponzor

– Uz glavnog sponzora, tvrtke Mares, dogovorili smo još jednu važnu suradnju. Zagrebačka Hermes Nautica vlasnika Igora Meštrovića odlučila je napraviti 52 gumenjaka "bura" koji će se koristiti tijekom SP-a, ali i prije njega – rekao je predsjednik Udice Milan Mužić. Dio gumenjaka će u Mali Lošinj stići i prije svjetske smotre kako bi ih reprezentacije koje ranije dođu na pregled zona i pripreme mogle unajmiti.

– Škarpinu i Udicu veže dugogodišnje prijateljstvo. Svjesni smo važnosti domaćinstva ovog natjecanja te radimo zajedno uz potporu Grada Malog Lošinja i Turističke zajednice Malog Lošinja – rekao je Ferdinando Zorović, predsjednik Škarpine.

I izbornik na okupljanju

Članovi Škarpine i ove godine imaju razloga da budu zadovoljni rezultatom. Njihov podvodni ribolovac Daniel Gospić osvojio je naslov prvaka Hrvatske, dok je Đani Uhač, također pulen Škarpine, bio treći. Osim pojedinačnog, Daniel Gospić, Đani Uhač i Marko Gospić Škarpini su donijeli i naslov ekipnih prvaka Hrvatske. Daniel Gospić i Đani Uhač bili su dio reprezentacije koja je osvojila broncu u ekipnoj konkurenciji na Euroafričkom prvenstvu u Alžiru.

– Sjajne rezultate postigli su i naši jedriličari na regatama starih tradicionalnih brodica. Andrino Maglievaz donirao je klubu lošinjsku drvenu passaru, koju smo opremili jedriljem i naši dečki pod vodstvom Dinka Zorovića njome sudjeluju na regatama. Osvojili su u Mošćenicama prvo, a u Rovinju drugo mjesto – rekao je Zorović.

Okupljanju se odazvao i izbornik podvodnih ribolovaca Livio Fiorentin koji već užurbano radi na programu priprema svojih reprezentativaca za SP u Malom Lošinju. Ciljevi su jasni – pobjeda u pojedinačnoj, ali i u ekipnoj konkurenciji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije